Mi, hol, mikor

2007. november 13., kedd, Mi, hol, mikor?
Könyvbemutató

* A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban ma 18 órától bemutatják Az erdőn túl című Áprily Lajos-versválogatást.

A verseket válogatta és a kötetet szerkesztette: Hantz Lám Irén. A kötetet a szerkesztő jelenlétében bemutatja Árvay Katalin tanárnő. Közreműködnek a Székely Mikó Kollégium és a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói. A verseskötet a helyszínen 20 lejért megvásárolható.

* A kézdiszentléleki Petőfi Sándor Művelődési Otthon klubtermében ma 17 órától Salamon Ferenc A kisállattenyésztés története Kézdiszéken a kezdetektől napjainkig, Balogh András pedig az Illyés Kinga-emlékkönyvet mutatja be. Mindkét kötet a helyszínen megvásárolható, a szerzők dedikálnak. (iochom)

Krónika-karaván

A Kolozsvárott megjelenő erdélyi napilap ma 18 órakor Baróton a Gyulai Líviusz Városi Könyvtárban, holnap 16.30 órától Kovásznán a városi művelődési házban, 19 órakor Zágonban a Mikes Kelemen Művelődési Központban várja olvasóit, az érdeklődőket.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bábtagozata Arany János A fülemile című bábelőadását holnap 10 és 12 órától Csernátonban mutatja be.

Rádió

A Sepsi Rádió Magasles című ökológiai műsorában ma 18 órától: beszélgetés György Ignác kertészmérnökkel a város zöldövezeteiről. A műsor további tartalmából: Pillanatkép a természetből, Vetélkedő iskolásoknak, Zöldsarok a lakásban. Szerkesztő: Kelemen László.

Civil szervezetek találkozója

A kézdivásárhelyi Vigadóban csütörtökön 17 órától tartják az orbai- és felső-háromszéki civil szervezetek találkozóját, amelyen bemutatkozik a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK), a háromszéki civil szervezeteket tömörítő civil ernyőszervezet. Bereczki Kinga, a szervezet vezetője bemutatja a CIVEK elmúlt évi tevékenységét, a civil szervezeteket a jövedelmi adó 2 százalékával támogató kampányt, a Háromszéki Civil Katalógust, a Háromszéki Civil Konferenciát, a Civil Híradót és a civileknek szóló pályázatíró-képzéseket.

Erdővidéki Közművelődési Napok

A mai műsor: Baróton 18.30 órától a rendezvény megnyitása; Félúton ― Szabó Ákos képzőművész tárlata a művelődési ház kistermében, 19 órától Kátai Zoltán énekmondó: Magyar história ― históriás énekek, dalok a XVI―XVII. századból; Nagyajtán a Kriza János Általános Iskolában 17 órától az Erdővidék nagyjai című kiállítás megnyitója, 18 órától Címerek tegnap és ma ― Szekeres Attila István heraldikus előadása; Erdőfülén 19 órától a művelődési otthon kistermében Halász Péter néprajzkutató: Szeret vize martján… A moldvai csángómagyarok múltja, jelene és jövője. Holnap: Baróton az Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében 19 órától Képek a moldvai csángók kultúrájából ― kiállítás a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum anyagából, megnyitja Kinda István néprajzkutató (Sepsiszentgyörgy); 19.30-tól Szeret vize martján… A moldvai csángómagyarok múltja, jelene és jövője ― Halász Péter néprajzkutató (Budapest) vetített képes előadása; Bölönben az unitárius szeretetotthonban 17 órától a baróti Kelekótya együttes koncertje, 18 órától Virágdíszítések Erdővidék népművészetében —Barabás Mihály tanár (Nagyajta) vetített képes előadása; Olaszteleken 19 órakor a református egyház közösségi házában ifj. Fehér Zoltán erdőmérnök (Barót) fotókiállításának megnyitója; 20 órakor Benkő Levente―Papp Annamária (Kolozsvár) Fogolysors. Magyar internáltak és hadifoglyok a második világháború végén című kötetének bemutatója; Középajtán az óvodában 18 órakor Benkő Levente―Papp Annamária kötetének bemutatója, 19 órától a Kelekótya együttes koncertje; Nagybaconban 19 órától Magyar história ― históriás énekek, dalok a XVI―XVII. századból Kátai Zoltán (Feketeerdő, Magyarország) énekmondó előadásában.

Kék fény

Halálos baleset. Pénteken délután fél hat körül a 10-es országúton, Bodzakraszna határában egy 73 éves helybeli nő úgy indult át az úttesten, hogy nem nézett szét, s egy szabályosan közlekedő gépkocsi elütötte. A gyalogos a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit vizsgálják.

Tapasztalatlan a volánnál. Csütörtökön este háromnegyed tízkor Hidvég területén egy 16 éves szászhermányi lakos Brassó megyében bejegyzett kocsival túl sebesen hajtott a vizes úton, és kiütött egy telefonoszlopot. Jogosítvány nélküli vezetésért és rombolásért folyik a vizsgálat.

Ittasan. Vasárnap éjjel a kézdivásárhelyi rendőrök ittas vezetőt értek tetten. Ellenőrzés közben az is kiderült, hogy G. Levente (34) berecki lakosnak nincs jogosítványa.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2007-11-12: Közélet - Simó Erzsébet:

A hétvége hírei

Prodi szerint Olaszország nem xenofób
Az olasz nép egyáltalán nem xenofób ― állítja Romano Prodi miniszterelnök a román közszolgálati televízió által készített interjúban.
2007-11-13: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a zabolai születésű
id. BORRBÁTH SÁNDOR,
aki Magyarországon élt, életének 74. évében 2007. november 10-én elhunyt.
Nyugodjék békében, emléke legyen áldott.
Szerettei
4201124