Mi, hol, mikor

2007. november 13., kedd, Mi, hol, mikor?
Könyvbemutató

* A sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban ma 18 órától bemutatják Az erdőn túl című Áprily Lajos-versválogatást.

A verseket válogatta és a kötetet szerkesztette: Hantz Lám Irén. A kötetet a szerkesztő jelenlétében bemutatja Árvay Katalin tanárnő. Közreműködnek a Székely Mikó Kollégium és a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói. A verseskötet a helyszínen 20 lejért megvásárolható.

* A kézdiszentléleki Petőfi Sándor Művelődési Otthon klubtermében ma 17 órától Salamon Ferenc A kisállattenyésztés története Kézdiszéken a kezdetektől napjainkig, Balogh András pedig az Illyés Kinga-emlékkönyvet mutatja be. Mindkét kötet a helyszínen megvásárolható, a szerzők dedikálnak. (iochom)

Krónika-karaván

A Kolozsvárott megjelenő erdélyi napilap ma 18 órakor Baróton a Gyulai Líviusz Városi Könyvtárban, holnap 16.30 órától Kovásznán a városi művelődési házban, 19 órakor Zágonban a Mikes Kelemen Művelődési Központban várja olvasóit, az érdeklődőket.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bábtagozata Arany János A fülemile című bábelőadását holnap 10 és 12 órától Csernátonban mutatja be.

Rádió

A Sepsi Rádió Magasles című ökológiai műsorában ma 18 órától: beszélgetés György Ignác kertészmérnökkel a város zöldövezeteiről. A műsor további tartalmából: Pillanatkép a természetből, Vetélkedő iskolásoknak, Zöldsarok a lakásban. Szerkesztő: Kelemen László.

Civil szervezetek találkozója

A kézdivásárhelyi Vigadóban csütörtökön 17 órától tartják az orbai- és felső-háromszéki civil szervezetek találkozóját, amelyen bemutatkozik a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK), a háromszéki civil szervezeteket tömörítő civil ernyőszervezet. Bereczki Kinga, a szervezet vezetője bemutatja a CIVEK elmúlt évi tevékenységét, a civil szervezeteket a jövedelmi adó 2 százalékával támogató kampányt, a Háromszéki Civil Katalógust, a Háromszéki Civil Konferenciát, a Civil Híradót és a civileknek szóló pályázatíró-képzéseket.

Erdővidéki Közművelődési Napok

A mai műsor: Baróton 18.30 órától a rendezvény megnyitása; Félúton ― Szabó Ákos képzőművész tárlata a művelődési ház kistermében, 19 órától Kátai Zoltán énekmondó: Magyar história ― históriás énekek, dalok a XVI―XVII. századból; Nagyajtán a Kriza János Általános Iskolában 17 órától az Erdővidék nagyjai című kiállítás megnyitója, 18 órától Címerek tegnap és ma ― Szekeres Attila István heraldikus előadása; Erdőfülén 19 órától a művelődési otthon kistermében Halász Péter néprajzkutató: Szeret vize martján… A moldvai csángómagyarok múltja, jelene és jövője. Holnap: Baróton az Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében 19 órától Képek a moldvai csángók kultúrájából ― kiállítás a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum anyagából, megnyitja Kinda István néprajzkutató (Sepsiszentgyörgy); 19.30-tól Szeret vize martján… A moldvai csángómagyarok múltja, jelene és jövője ― Halász Péter néprajzkutató (Budapest) vetített képes előadása; Bölönben az unitárius szeretetotthonban 17 órától a baróti Kelekótya együttes koncertje, 18 órától Virágdíszítések Erdővidék népművészetében —Barabás Mihály tanár (Nagyajta) vetített képes előadása; Olaszteleken 19 órakor a református egyház közösségi házában ifj. Fehér Zoltán erdőmérnök (Barót) fotókiállításának megnyitója; 20 órakor Benkő Levente―Papp Annamária (Kolozsvár) Fogolysors. Magyar internáltak és hadifoglyok a második világháború végén című kötetének bemutatója; Középajtán az óvodában 18 órakor Benkő Levente―Papp Annamária kötetének bemutatója, 19 órától a Kelekótya együttes koncertje; Nagybaconban 19 órától Magyar história ― históriás énekek, dalok a XVI―XVII. századból Kátai Zoltán (Feketeerdő, Magyarország) énekmondó előadásában.

Kék fény

Halálos baleset. Pénteken délután fél hat körül a 10-es országúton, Bodzakraszna határában egy 73 éves helybeli nő úgy indult át az úttesten, hogy nem nézett szét, s egy szabályosan közlekedő gépkocsi elütötte. A gyalogos a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit vizsgálják.

Tapasztalatlan a volánnál. Csütörtökön este háromnegyed tízkor Hidvég területén egy 16 éves szászhermányi lakos Brassó megyében bejegyzett kocsival túl sebesen hajtott a vizes úton, és kiütött egy telefonoszlopot. Jogosítvány nélküli vezetésért és rombolásért folyik a vizsgálat.

Ittasan. Vasárnap éjjel a kézdivásárhelyi rendőrök ittas vezetőt értek tetten. Ellenőrzés közben az is kiderült, hogy G. Levente (34) berecki lakosnak nincs jogosítványa.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2007-11-12: Közélet - Simó Erzsébet:

A hétvége hírei

Prodi szerint Olaszország nem xenofób
Az olasz nép egyáltalán nem xenofób ― állítja Romano Prodi miniszterelnök a román közszolgálati televízió által készített interjúban.
2007-11-13: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a zabolai születésű
id. BORRBÁTH SÁNDOR,
aki Magyarországon élt, életének 74. évében 2007. november 10-én elhunyt.
Nyugodjék békében, emléke legyen áldott.
Szerettei
4201124