ZágonKormány által támogatott munkálatok

2007. november 16., péntek, Közélet
A közbeszerzési törvény alapján hamarosan sor kerül a licitre, amelyen eldől, melyik építő cég fekteti le Zágonban a csatornarendszert. A munkálatokra a kormány 3 000 000 új lejt utalt ki, ebből tizenhárom kilométer csatorna épül a községközpont utcáiban, s szennyvíztisztító állomás a falu Papolc felőli kijáratánál.

November végéig megtartják a licitet a tornateremre is. Amint már korábban írtuk: kormánytámogatással a futballpálya mellett 150 férőhelyes tornaterem épül (a munkálat értéke 3 626 048 új lej), közvetlen szomszédságában pedig felépítik a tekepályát, melynek padlásterében vendégszobák lesznek, majd födött úszómedence is épül a majdani szabadidő- és sportkomplexumban. A tekepálya újraépítésére 100 000 új lejt kapott a tanács, s további 250 000 új lejt a parkok és zöldövezetek rendbetételére használhat fel. A polgármester ígéretet kapott, hogy még 350 000 lejjel megtoldják a parkosítási keretet. Ebből folytatják a falu központjában elkezdett parkosítást, a református templom körül járdákat, parkolókat, virágágyásokat és zöldszigeteket létesítenek, az iskola körüli közterületeket és a központba nyíló utcarészeket is rendbe teszik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2007-11-16: Közélet - Hecser László:

Fizetett falufelelőst választanak (Erdővidék)

Bodos és Bibarcfalva népe hamarosan falufelelőst választ. A lépésre azért van szükség, mert Józsa József alpolgármesterré választása, illetve Borsay Ferenc egy esztendővel ezelőtti lemondása után a két település képviselő nélkül maradt a helyi tanácsban, s nincs, aki érdekeiket képviselje.
2007-11-16: Közélet - Hecser László:

Fénykép, könyv és színművészet (Erdővidéki művelődési napok)

Szerdán az Erdővidéki Közművelődési Napok keretében Barót, Bölön, Olasztelek, Középajta és Nagybacon közönségének jutott előadás, kiállítás, koncert és könyvbemutató, tegnap pedig Zalánpatak, Szárazajta, Miklósvár, Vargyas és Kisbacon népe tapsolhatott.