Jégmalom a köpeci szil mellett

2012. február 27., hétfő, Közélet

Performanszbemutatóval egybekötött faölelő délután szervezésévél kívánták tegnap felhívni az erdővidékiek figyelmét, hogy már csak néhány nap van hátra Az év fája Európában versenyből: összefogásra lesz szükség, hogy a köpeci szilnek esélye legyen megnyerni a kitüntető címet.

A szilt versenybe nevező Elveszett Világ Természetvé­delmi, Turista és Barlangász Egyesület titkára, Demeter Zoltán szavazásra és szavazásra buzdítani kérte fel a falu határában egybegyűlteket, mondván, az első helytől meglehetősen leszakadva állnak a második helyen, így igen nagy hajrára lesz szükség, hogy ne csak az országban legyen az év fája a háromszáz esztendős famatuzsálem.
Kicsik és nagyok közt népszerűségnek örvendett a Péter Alpár sepsiszentgyörgyi képzőművész által a pumpaházi tó jegéből készített – és összefogás által őrlésre is késztethető – malom. Péter Alpár elmondta, azért készítette természetművészet eszközeivel ezt a malmot, mert ahol állunk, valaha hosszú időn keresztül a holnap kenyerének alapját, az új lisztet adó malom működött, így szimbolikusan az előttünk járó nemzedékek előtt is tiszteleghetünk.
Az eseményt színesítette a köpeci Hangafa gyermek- és ifjúsági fúvószenekar és a népdalokat éneklő baróti Pető Melinda fellépése.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2012-02-27: Közélet - Kuti János:

Az új párt (A múlt hét)

Romániában új magyar párt van kialakulóban. Ez a Romániai Magyar Nemszavazók Polgári Pártja, vagyis az RMNPP. Mint nevéből is látszik, ez egy pártszövetség, amelyet a régi három magyar párt (RMDSZ, EMNP, MPP) egyesült erőkkel hoz létre.
2012-02-27: Közélet - Iochom István:

Gyimesi csángó sors

Szombat délelőtt nyílt meg a kézdivásárhelyi Gyűj­te­mények Házában a gyimesfelsőloki Tímár Károly grafikus Csángó sors című egyéni kiállítása.