Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Röviden

2012. február 28., kedd, Világfigyelő

Szerbia megkapja a tagjelölti státust
Az Európai Unió bele fog egyezni, hogy Szerbia megkaphassa az EU-tagjelölti státust – közölte tegnap Brüsszelben Alain Juppé francia külügyminiszter.

Bár a döntést hivatalosan csak ma hozzák meg az általános ügyek tanácsában ülésező miniszterek, Alain Juppé francia külügyminiszter szerint már tegnap egyetértésre jutottak ebben az ügyben. "Ez bátorítás lesz Belgrád számára, hogy folytassa közeledését az Európai Unióhoz" – mondta Juppé. Ugyanakkor hozzátette: a szerbeknek még vannak teendőik, mielőtt csatlakozhatnak az EU-hoz.


Újabb tizennyolc egyházat ismert el a magyar parlament
Kibővítette az elismert egyházak körét a magyar parlament tegnap: a decemberi 14 után újabb 18 vallási közösségnek szavaztak meg egyházi jogállást a kormánypárti képviselők. A Ház döntött 66 vallási közösség kérelmének elutasításáról is, így azok március 1-jével elveszítik egyházi státuszukat, és egyesületként működhetnek. Egyház­ként működhet a Magyarországi Metodista Egyház, a Magyar Pünkösdi Egyház, a Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyház, az Erdélyi Gyülekezet, a Hetednapi Adventista Egyház, a Magyarországi Kopt Ortodox Egy­ház, a Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezetek, a Ma­gyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, az Üdv­hadsereg Szabadegyház – Magyarország, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, a Magyar­országi Jehova Tanúi Egyház, a két muzulmán felekezet, a Magyar Iszlám Közösség és a Magyarországi Muszlimok Egyháza kezdeményezésére létrejött Magyar­országi Iszlám Tanács, továbbá öt buddhista vallási közösség. A parlament egy szavazással döntött arról is, hogy 66 vallási közösség elismerését elutasítja. Köztük van például a Budapesti Au­tonóm Gyülekezet, a Hindu Vaisnava Egy­ház, a Magyar Reform Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Taoista Egyház, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, a Magyarországi Bahá’i Közösség és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközös­ség. Az elutasított vallási közösségek egy éven belül nem indíthatnak az elismerésükre irányuló népi kezdeményezést.


Putyin elleni merényletet hiúsítottak meg
Az orosz és az ukrán titkosszolgálatok meghiúsítottak egy merénylettervet, amelynek célpontja Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök volt: az ukrajnai Odesszában letartóztattak több embert, akik gyanú szerint a merényletre készültek közvetlenül a március 4-i elnökválasztás után – jelentette tegnap az orosz állami tévé. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője az ITAR-TASZSZ-nak nyilatkozva megerősítette a jelentést, de semmilyen részletet nem árult el az üggyel kapcsolatban. Az orosz és az ukrán titkosszolgálatok nem voltak hajlandók megerősíteni a jelentést, de nem is cáfolták.


Berlusconi nem akar visszatérni
Silvio Berlusconi nem gondol visszatérésre, még azt követően sem, hogy szombaton elévülés miatt megszüntették az ellene korrupció miatt folytatott bírósági eljárást – mondta egy svájci újságban tegnap megjelent interjúban az egykori olasz kormányfő. "Továbbra is fogok politikával foglalkozni, de más módon, mint eddig" – mondta Berlusconi a Corriere del Ticinónak. A római parlament legerősebb pártjának elnökeként politikailag ezután is aktív lesz, de utódjának az egykori igazságügyi minisztert, Angelino Alfanót tartja, aki a Szabadság Népe csoportosulás elnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 297
szavazógép
2012-02-28: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar tükör

Továbbra is vitatják magyarországi politikusok, elemzők, szakértők az Európai Bizottság javaslatát, amely felfüggesztené a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek egy részét, mintegy a GDP öt százalékát, ami durván számítva körülbelül 150 milliárd forint, és érzékenyen érintené a már megkezdett s a tervezett beruházások jövőjét, és egyértelmű a visszahatása: csökkenteni fogja a gazdasági növekedést.
2012-02-29: Riport - B. Kovács András:

Vadgazdaképzés és pályázatírás a LAM-nál (Erdélyi gazdák az unióban)

Maholnap két évtizede teljesíti a Szé­kelyföldön és a tágabb régióban vállalt kül­detését a LAM Alapítvány, melynek ne­ve a Landwirtschaft, agricultura, mezőgazdaság szavak kezdőbetűiből képeztetett.