Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Keresik a nemzet kenyerét

2012. március 21., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Tizenhat ország száz kiállítója hatezer négyzetméternyi felületen, számos szakmai verseny és bemutató: ezt kínálja várhatóan több mint tizenháromezer szakmai és civil érdeklődőnek a hét végén a marosvásárhelyi President Hotel és Kiállítóközpontban rendezendő nemzetközi sütő- és cukrászipari, illetve közélelmezési seregszemle, a GastroPan 2012.

  • A Marosvásárhelyre készített Diószegi-kínálat egy része
    A Marosvásárhelyre készített Diószegi-kínálat egy része

Az egyre nagyobb hírnévnek örvendő GastroPan kiállítás évente felbuzogó szakmai ötletforrás. A láto­gatók részt vehetnek neves mesterszakácsok, pék- és cukrászmesterek által tartott élő bemutatókon. A helyszínen való főzés, új sütőipari termékek előállítása, hidegtálak készítése, gyümölcs- és zöldségfaragás, csokoládé- és karamellszobrászat csak néhány példa a Gastro­Pan 2012 kiállítás kínálatából. Az idei expón a szakma és az érdeklődők megfi­gyelhetik, hogyan dolgozik Erdős Hanna többszörös olimpiai bajnok cukrász, vagy Kovács János, a Culinary World Cup bronzérmese, a 2011-es Év Cuk­rásza Magyarorszá­gon. A résztvevők ugyanakkor felvonultatják az iparág legújabb műszaki vívmányait, felszereléseit.
A kiállítás első napja, március 23-a a sütőiparé lesz, amikor kiosztják Az év kenyere-díjat is. A versenyben jelen lesz a sepsiszentgyörgyi Dió­szegi-pékség, amely több mint ötvenféle terméket mutat be a kiállításon. A tavalyi versenyen aratott a legnagyobb székelyföldi péküzem, a zsűri neki ítélte a legjobb kenyér díját, a Románia kenyere verseny első díját, a hagyományos krumplis házikenyér második lett a Nemzet kenyere kategóriában, és megkapta a Magyar Pékszövetség különdíját is. Diószegi László tulajdonos elmondta: idén is hasonló tervekkel és elvárásokkal indulnak útnak. A cukrászok versenyét szombaton tartják – tavaly a Diószegi-cégcsoporthoz tartozó Dio­marzipan Farkas Ferenc cukrászmester alkotásával első lett a Nemzet tortája verseny kreativitás kategóriájában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2012-03-21: Riport - B. Kovács András:

Egy adomány sáfárai (Székely gazdák az unióban)

1989 után rengeteg adomány özönlött Romániába. A decemberi események, a fordulat látványossága és az elszántság példái, az utolsóként megmozdult kelet-európai diktatúra összeomlása és a színre lépő erők drámai útkeresése olyan rokonszenvet ébresztett az ország és népe iránt, milyet talán sose élvezett.
2012-03-21: Pénz, piac, vállalkozás - :

Turisztikai vásár: csomagok és viták

Tízmillió eurós nagyságrendben értékesítettek turisztikai csomagokat az elmúlt hétvégén a Romexpón szervezett idegenforgalmi vásáron, ugyanakkor jelentős elvi kérdéseket is megvitattak a rendezvény alkalmával.