Színházi világnapi üzenet

2012. március 27., kedd, Színház az egész világ

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az UNESCO égisze alatt működő Nemzetközi Színházi Intézet engem kért fel az ötvenedik színházi világnap üzenetének megfogalmazására. A színházakban dolgozó társaimnak, barátaimnak küldöm rövid gondolataimat.

  • John Malkovich amerikai színész interjút ad magyar újságíróknak egy budapesti szállodában. MTI-Fotó: Kollányi Péter
    John Malkovich amerikai színész interjút ad magyar újságíróknak egy budapesti szállodában. MTI-Fotó: Kollányi Péter

Kívánom, hogy munkátok legyen nagyszerű és eredeti. Mély, megindító, elgondolkodtató és egyedi. Azt kívánom, hogy segítsen elgondolkodni azon, mit is jelent embernek lenni, és mindezt szívvel-lélekkel, őszintén, nyíltan és méltósággal tegyétek. Azt kívánom, hogy győzzétek le a viszontagságokat, a cenzúrát, a szegénységet és a nihilizmust, melyekkel közületek sokaknak meg kell küzdeni. Tehetséggel és kérlelhetetlenül tanítsatok arra, hogy a maguk összetettségében értsük meg az emberi érzelmeket. Ez egy egész élet munkája, amelyet alázattal és kíváncsisággal valósítsatok meg. Kívánom, hogy tehetségetek legjavát adva – és ez is csak kivételes és rövid pillanatokban lehetséges – sikerrel fogalmazzátok meg a "hogyan éljünk?" alapvető kérdését. Így legyen!

John Malkovich

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?









eredmények
szavazatok száma 224
szavazógép
2012-03-27: Színház az egész világ - Bogdán László:

Nagyvárosok szép bolondjai

Line Knutzon számunkra eddig ismeretlen, fiatal dán drámaírónő darabjából (Előbb megszületsz) Carmen Vioreanu fordítása alapján a rendező, Radu Afrim írt szövegkönyvet, valószínűleg azért, hogy színpadszerűbbé tegye a melankolikus történetet, amely beleillik választásaiba. Rendezett ő ebben a színházban észt darabot is, a bukaresti Nemzetiben legutóbb egy nagy hatású török drámát, szereti az ismeretlen terepet, ahol kedvére kalandozhat, a felfedezéseket.
2012-03-27: Gazdakör - Incze Péter:

Eredményes gazdanap Torján

Eddig nem tapasztalt jó híreket, kérdéseikre kielégítő választ kaptak a felső-háromszéki gazdák a múlt heti torjai gazdanapon, az Ötvös Mózes, a Szarvasmarha-tartók Kovászna Megyei Egyesületének elnöke által kezdeményezett régiószintű találkozó negyedik állomásán.