Mi, hol, mikor

2007. november 21., szerda, Mi, hol, mikor?
Könyvbemutató

A kézdivásárhelyi Vigadó­ban hétfőre beharangozott, a Tőkés—Orbán-találkozó miatt elmaradt könyvbemutatóra ma 18.30 órától kerül sor: Cziprián Kovács Loránd bemutatja a Háromszékiek Háromszékről című kiadványt.

(iochom)

Kiállítás

A Székely Nemzeti Múzeum ’56-os termében holnap 18 órakor Jánó Mihály művészettörténész és Magyarósi Ilona műemlékvédelmi tanácsos megnyitja Ördög Csaba Zsolt Progresszió című, a helyi és a magyarországi műemlékeket analógiába hozó építészeti fotókiállítását.

Zene

* A Hobo Blues Band szombaton 19 órától a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében tart lemezbemutató koncertet. Jegyek elővételben már kaphatók a színházi pénztárnál.

* A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Lí­ceum holnap 18 órakor előadói estet szervez a líceum dísztermében. Közreműködik Orza Katalin (Budapest) zongorán és Molnár Piroska (Budapest) gordonkán. Műsoron: Kodály Zoltán: Kilenc zongoradarab (op. 3), Szonáta csellóra és zongorára (op. 4), Dohnányi Ernő: Fisz moll Rapszódia (op. 11), Johannes Brahms: F-dúr Szonáta zongorára és csellóra (op. 99).

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház bábtagozata Arany János A fülemile című bábjátékát holnap 10 és 12 órától Kézdivásárhelyen a Vigadóban adja elő.

Misszió

Sepsiszentgyörgy legfiatalabb katolikus egyházközsége — a Gyár utcai Krisztus Király — a héten az első misszióval készül fel a vasárnapi Krisztus Király ünnepére. A szentmisék 9 és 18 órakor kezdődnek, előtte egy órával lelki beszélgetésre és gyónásra van lehetőség, naponta 17 órától szentségimádás. Ma Bíró József zernyesti plébános A Fiú, a közösség szerzője és megváltója témával, holnap 9 és 18 órától Jakab Attila brassói segédlelkész A Lélek, a közösség megszentelője és a hivatások ajándékozója témával prédikál, a szentmise után beszélgetésre hívják a családokat. Pénteken 16 órakor a gyermekeknek tartanak bűnbánati előkészületet és gyóntatást, 19 órától az ifjúság számára tart előadást P. Szilveszter Brassóból. Szombaton 10 órától kezdődik az Élet a lélekben közösség lelkinapja, igét hirdet Szénégető István marosvásárhelyi plébános Az egyház Isten népe; Személyes tennivalóm a közösségben témával. Vasárnap, Krisztus Király ünnepén a déli szentmisén Tóth József baróti plébános, 18 órától pedig dr. Nagy-György Attila brassói plébános, a gyulafehérvári egyházmegye ifjúsági lelkésze tart prédikációt. (józsa)

Közlekedés

Szombaton telefonon értesítették a baconi rendőröket, hogy Nagybaconban baleset történt. Mire a helyszínre érkeztek, már senkit sem találtak ott. Utólag kiderült, hogy az áldozatot egy arra járó kórházba szállította, a gázoló pedig elhagyta a helyszínt. Kiderítették, hogy C. Pal (18) helybeli lakos forgalomba be nem írt versenymotort vezetett, bár nincs jogosítványa, ő ütötte el az út szélén haladó gyalogost, majd elhajtott.

Jégkorong

Szombaton és vasárnap Karcfalván zajlott le az U10-es gyerekbajnokság második fordulója. Részt vett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK-KSE együttese is, amely az első fordulóhoz képest gyengébben szerepelt. A rosszabb eredmény annak tudható be, hogy két alapjátékosuk megbetegedett. Az eredmények: NMISK-KSE—Csomafalva 0—16, NMISK-KSE—Karcfalva 1—19, NMISK-KSE—Csíkszeredai Sportklub I. 0—21, NMISK-KSE—Csíkszeredai Sportklub II. 1—19, NMISK-KSE—Gyergyóremete 4—10. Ugyancsak múlt héten került sor az U16-os bajnokság első fordulójára. A küzdelemsorozatnak Gyergyószentmiklós adott otthont. Eredmé­nyek: NMISK-KSE—Bukaresti Steaua 0—5, NMISK-KSE—Gyergyó­szentmiklós 3—9, NMISK-KSE—Galaci Dunărea 5—15, NMISK-KSE—Karcfalva 6—10. A NMISK-KSE—Csíkszeredai Sportklub mérkőzést később játsszák.

Remek szentgyörgyi eredmények

Három arany- és három ezüstéremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi Master Karate Klub versenyzői a Botoşani-ban megtartott nemzetközi Sen-no-sen Kupáról. A megmérettetésen hét megyeszékhelyi karatéka indult, a résztvevők száma pedig megközelítette a kétszázat. Eredmények: egyéni formagyakorlatok (kata), 6—7 éves fiúk: 1. Fekete Róbert; egyéni harc (kumite), 6—7 év: 1. Fekete Róbert; 10—11 év: 1. Veres László... 4. Bogdan Alexe; 14—15 év: ...2. Ivan Lepedat; 8—9 éves lányok: ...2. Veres Boglárka; csapatverseny (kumite), 14—17 év: ...2. Master Karate Klub (Pulugor István, Ivan Lepedat). A sepsiszentgyörgyi Vass Hunor László november 30. és december 2. között a román válogatottal részt vesz a velencei shotokan Európa-bajnokságon. A háromszéki karatéka indul a -70 kg-osok küzdelmében, valamint a csapatversenyben.

Sportcsarnokavató

November 23-án, pénteken új sportcsarnokot avatnak Sepsiszentgyörgyön. A program: 17.30 órakor nyitány — a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja mazsorettcsoportjának előadása; 17.40-kor avató — meghívott Borbély László regionális fejlesztési miniszter; 18 órakor kosárlabda, birkózás és tornabemutatók (a sepsiszentgyörgyi ISK csapatai). Az eseményt Bumeráng-koncert zárja.

Futsal

Autóbusz indul a B-osztályos futsalcsapatunk hét végi mérkőzésére, amelyre Marosvásárhelyen kerül sor. Érdeklődni és jelentkezni a 0722 620 900-s vagy a 0721 232 927-es telefonon lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1902
szavazógép
2007-11-20: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Vizsgálódnak az európai szocialisták
Hannes Swoboda vezetésével tegnap Szlovákiában vizsgálódott az Európai Parlament szocialista frakciójának küldöttsége.
2007-11-21: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Tudatjuk rokonainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel, hogy a székelyszenterzsébeti születésű
TORDAI KÁLMÁN
életének 71., házasságának 46. évében 2007. november 19-én váratlanul elhunyt.
Temetése 2007. november 21-én 14 órától lesz a vártemplomi református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
pro. vop.