Késik A Da Vinci-kód folytatása

2007. november 21., szerda, Magazin

A hollywoodi írósztrájk első komoly mozis áldozata A Da Vinci-kód folytatása, ugyanis a Columbia Pictures bejelentette, hogy a forgatókönyv hiányosságai miatt fél évvel elhalasztja a sikerfilm újabb epizódjának premierjét.

Az Angyalok és démonok című Dan Brown-regényből készülő misztikus thriller valójában A Da Vinci-kód történetének ,,prequel"-je, azaz előzményfilmje. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Akiva Goldman jegyzi, aki az Amerikai Írók Céhének (WGA) sztrájkfelhívására három héttel ezelőtt szintén letette a tollat.

Márpedig a stúdió hivatalos álláspontja szerint ,,a forgatókönyv nagyon erős ugyan, de még nem tökéletesen kész egy ilyen nagyszabású forgatás munkálatainak megkezdésére" ― idézte a közleményt a BBC internetes hírszolgálata. A Columbia ezért a korábban tervezett 2008 karácsonyi premiert egyelőre 2009. május 15-re tolta el. A stúdió egyúttal megerősítette, hogy más, tervbe vett bemutatóit nem szándékozik halasztani, így időben érkezik a moziba az új James Bond-film és Will Smith akciódrámája, a Hancock is.

Az Angyalok és démonok rendezői székében ismét Ron Howard ül majd, Robert Langdon professzor szerepét pedig újfent Tom Hanks alakítja. A Da Vinci-kódot 2006 májusában mutatták be, és világszerte mintegy 753 millió dolláros bevételt hozott a jegyeladásokból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2007-11-21: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Tudatjuk rokonainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel, hogy a székelyszenterzsébeti születésű
TORDAI KÁLMÁN
életének 71., házasságának 46. évében 2007. november 19-én váratlanul elhunyt.
Temetése 2007. november 21-én 14 órától lesz a vártemplomi református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
pro. vop.
2007-11-21: Magazin - x:

Gazdálkodó állatok

A Tajvan és Japán között elterülő Rjukju szigetcsoport melletti korallzátonyokban ,,gazdálkodik" a Stegastes nigricans nevű, 15 cm-es barna hal, amelynek egyetlen táplálkozási forrása a polysiphoniaként ismert vörös alga.