Az erdélyi közönség kedvencei

2012. április 4., szerda, Magazin

A sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban péntek este nagyszabású rendezvényen, az először megszervezett Transilvanian Music Awards, 2012 Díjkiosztó Gálán átadták a zenei díjakat, összesen huszonhárom kategóriában.

  • László Attila a színpadon
    László Attila a színpadon

A modern színpadi technikával, tűzijátékkal és lézershow-val gazdagított gálán az MCP Programiroda, együttműködésben a Sepsi Rádióval, szakmai munkájukért nemcsak erdélyi együtteseket, hanem több magyarországi előadót is jutalmazott, amely eredmény az erdélyi közönség kéthetes szavazása nyomán született.
A kézdivásárhelyi Fejér Lilla és a Csillag születikből ismert Szabó Ádám közös, erre az alkalomra készített etnostílusú produkciója nyitotta meg a gálát, majd Magyarország új lánycsapata, a Jukebox Babies lépett színpadra, amely most mutatkozott be először a nagyközönség előtt. Ezután kezdődött a díjak átadása.
Elsőként az erdélyi Stroke 69 vehette át a legjobb diszkóslágernek járó jutalmat, és "tüzes" színpadi produkcióval fokozta a hangulatot. Az együttesből ismert dj White az év legjobb zenei producere díjat is megkapta. Az év showmanje Király L. Norbi lett, aki az itteni közönségnek már tavalyi sepsiszentgyörgyi koncertjén is bizonyította, hogy képes "feje tetejére" állítani a színpadot. Kitörő taps fogadta az év legjobb rockprodukciója kategória nyertesét, a marosvásárhelyi Titán együttest, a zenekar énekese, Szabó Előd egy dallal is megörvendeztette a rajongókat. Az erdélyi előadók közül az év legjobb zeneszerzőjeként díjazott Mc Badi legújabb együttesével, a 3 xl-lel lépett színpadra. A legjobb popcsapat díját a székelyudvarhelyi Kristóf Kati és Milán vehette át, az év legjobb színpadi produkciójáért pedig a sepsiszentgyörgyi Insect együttest jutalmazták. Az év etno-dance előadójaként Fejér Lilla kapott díjat, ő a nyitóprodukciója után ismét énekelt a közönségnek.
A magyarországi előadók közül az év legjobb rockbandája címet a Bikini nyerte el, D. Nagy Lajost nagy szeretettel fogadták a hazaiak, együtt énekeltek vele. Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett az év hangszerművésze, Szabó Ádám, az év legjobb popcsapata, a Desperado együttes s az év visszatérőjeként díjazott Kozsó és az Ámokfutók is. Tolvai Renáta az év legjobb pop-dance slágere díjat vehette át, ő a Hagylak menni című nyertes dallal színpadra is lépett. Wolf Kati a Szerelem, miért múlsz című dallal szerezte meg az év legjobb diszkóslágere díjat, ám az elismerést nem tudta személyesen átvenni.
Vastag Csabát és Vastag Tamást nagyszámú rajongó várta, ők az Őrizd az álmod című dalukért megkapták az év videoklipje díjat, míg Vastag Csaba az év férfihangja elismerést is hazavihette. A magyarországiak közül Jani­csák Veca nyerte az év női hangja kitüntetést, de egy másik fellépés miatt ő sem tudott jelen lenni, így videoüzenetben köszönte meg rajongói szeretetét.
László Attila két erdélyi kategória nyertese: az év felfedezettje mellett elnyerte az év férfihangja elismerést is. Meghatottan vette át a Háromszék-szerkesztőség különdíját, az emléklapot, valamint Kuti János és Kisgyörgy Zoltán egy-egy dedikált könyvét. A fiatal énekest a műsor elkezdése előtt lerohanták a rajongók, színpadi produkcióját megtapsolták.
Az év női hangja Dancs Annamari lett, akinek népszerűsége továbbra is töretlen, a közönség szavazatait egy operettdallal köszönte meg.
Különdíjban részesült több előadó is: DJ Szatmári és Jucus, akik évek óta népszerűek az erdélyi közönség körében, Varga Viktor, aki a Szőkével álmodtam című dalával Erdélyben is sokak kedvence lett, a tinisztár Lola, akinek önálló produkcióját követően az év legjobb hip-hop csapataként díjazott Children of Distance el is elénekelte a nagy sikerű, Emlékezz rám című dalt. A hazaiak közül szakmai munkájáért a Toxic, Joco Jr. és Peti Junior kapott különdíjat.
A színpadon egymást váltották a népszerű sztárvendégek, s amikor már mindenki azt hitte, hogy a hangulatot nem lehet tovább fokozni, színpadra lépett az év legjobb élő koncertjéért díjazott Magna Cum Laude, amely másfél órán át örvendeztette a rajongókat.
"Bízunk benne, hogy sikerül állandó, évről évre megrendezendő gálaestet létrehozni, ahol az erdélyi és magyarországi előadók, valamint a menedzsment is évről évre találkozni tud egymással és a hazai közönséggel. Szeretnénk, ha a TMA Gála olyan rendezvény lenne, ahol sokuknak lehetőségük adódna a bemutatkozásra" – összegzett a főszervező Dimény János, az MCP Programiroda ügyvezetője.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2012-04-04: Riport - B. Kovács András:

Egy adomány sáfárai - 2. (Székely gazdák az unióban)

Az illyefalvi LAM Alapítvány által ma kölcsönökben kihelyezett tőke hasznát főleg az oktatási program emészti fel, egy másik részét, a nekik juttatott kamatot a svájciak a Diakónia Alapítvány emberbaráti, jótékony tevékenységére fordítják vissza.
2012-04-04: Magazin - :

Petőfi-kéziratok ­kalapács alatt

Petőfi-kéziratokat árverez az alig fél éve működő Csók Antikvitás galéria jövő keddi aukcióján, a műtárgypiacon szenzációnak számító két lap kikiáltási ára 34 millió forint.