Pályázatok az önkormányzatnál

2012. április 14., szombat, Roma szombat

Az elmúlt években egy 120 ezer eurós pályázatot valósított meg az Őrkőn a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amelynek az önrésze 10 400 euró volt. Ebből készült el a szeméttároló, valamint egy ülepítő rendszer.

A telep fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás támogatására is. Az új tanévben két előkészítő és két első osztály indul az őrkői Néri Szent Fülöp Általános Iskolában, ahol az amúgy is zsúfolt épületben nincs hely a legkisebbek számára, ezért a Közösségi Házban alakítanak ki két termet az előkészítő osztályoknak az önkormányzat anyagi támogatásával. Készül az egész őrkői közösséget kiszolgáló multifunkcionális központ az egykori kazánház helyén, ahová számítógépeket, videokivetítőket, hangosító berendezéseket szerelnek be, ezt egy közel másfél millió lejes szociális pályázatból valósítják meg. Az önkormányzat fontosnak tartja az egész Őrkő rendezését, kész vannak a csatornázási tervek, távlatilag az utak kikövezését is tervezik.(r)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1548
szavazógép
2012-04-14: Roma szombat - :

Élet az Őrkőn

Pótolni a hiányt
A médiának köszönhetően ma már egyre többen tudják, hogy a Néri Szent Fülöp Általános Iskola a cigány gyermekek iskolája, az Őrkőn működik, ott, ahol sem élni, sem oktatni nem könnyű.
2012-04-14: Roma szombat - :

A Vöröskereszt is segít

Az elmúlt húsz esztendőben főleg alapélelmiszerrel, ruhával és segédeszközökkel támogatta az őrkői cigány közösséget a Kovászna Megyei Vöröskereszt.