Ingyenes képzőközpont gazdáknak

2012. április 16., hétfő, Közélet

Kovászna és Hargita megyei gazdák képzését szolgáló tusnádfürdői központ létrehozását hagyta jóvá a vidékfejlesztési minisztérium – közölte Tánczos Barna államtitkár.

Elsősorban azokra a szerkezetátalakítás alatt álló vagy félig önellátó gazdaságok tulajdonosaira gondoltak, akik még nem vettek részt a 111-es intézkedés biztosította képzéseken. A tusnádfürdői központban előreláthatólag 170 gazda részesül ingyenes oktatásban.(Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2012-04-16: Közélet - :

Székely jelképek címerekben

A kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezésében a tizenöt előadásból álló Pro Historia rendezvénysorozaton pénteken este a Vigadó földszinti kiállítótermében Székely jelképek a háromszéki címerekben címmel Szekeres Attila István heraldikus, a Háromszék munkatársa tartott vetített képes előadást.
2012-04-16: Közélet - :

Sepsiszentgyörgyi műkedvelő alkotók a Vigadóban

Szerda délután nyílt meg és április 20-ig látogatható a kézdivásárhelyi Vigadó földszinti kiállítótermében a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész-szövetség huszonhat tagjának negyvenkét alkotását bemutató tárlat.