Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Dalok változatossága

2012. április 25., szerda, Közélet

A kamarazenélés legjobb hagyományait követve állt színpadra a Szent György-napi kulturális hét első napján a Cantabile Trió (képünkön).

Babos-Szélyes Margit szoprán és két zenésztársa, Krecht Emese (zongora) és Könczey Kinga (fuvola) változatos műsorral lepte meg a Plugor Sándor Művészeti Líceum dísztermének közönségét. De nem csupán olyan ritkaságokkal, mint a Ludwig van Beethoven által feldolgozott ír és skót dalok (a zeneszerző kevésbé ismert munkássága, állítólag egy kiadó kérésére hangszerelte), hanem azáltal is, hogy a műsor befejező részében Könczey Kinga énekesi kvalitásait is bemutatta, zongorakísérettel egy sor Mendel­s­shon-duettet énekelve Babos-Szélyes Margittal. Mind­ezt – szintén a változatosság jegyében – jól kiegészítette a Mozart- és a Weber-ária. A Cantabile Trió produkcióját érdemes szélesebb közönség előtt bemutatni, s erre az előadók a közeljövőben sort is kerítenek – mondta Krecht Emese. (fer-)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2416
szavazógép
2012-04-25: Közélet - Ferencz Csaba:

Diákkórusok a színpadon

Öt diákkórus vett részt a Krisztus Király-templomban tartott fesztiválon. Nem túlzás fesztiválnak nevezni a rendezvényt, hiszen a Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyermekkórusa – Lőfi Gellért vezényletével, aki egyben az esemény kezdeményezője, mindenese –, az országos szinten jegyzett Eufónia – Sipos Zoltán vezényletével –, a Székely Mikó Kollégium kórusa – Szőcs Melinda vezetésével –, a Re­formátus Kollégium Refsonor együttese – Szilágyi Andrea irányításával –, valamint a Mikes Kelemen Líceum Szőcs Dániel által vezetett kara igazi fesztiválhangulatot teremtett.
2012-04-25: Közélet - Fekete Réka:

Kalapkultúra

A fejfedő sok mindent elárul viselőjéről: korát, nemét, foglalkozását, társadalmi rangját, vallási hovatartozását, de utal arra is, tulajdonosa csak az időjárásnak megfelelően kívánt öltözködni, vagy divatból ékesíti fejét sapkával, kalappal.