Voks, voks, egyetlen voks

2007. november 23., péntek, Máról holnapra

A címbe kiemelt ismétlődő nyomatékosítás arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy bármennyire óhajtja valaki Tőkés Lászlót az Európai Parlamentbe szavazatával bejuttatni, de a püspök úr mellett az RMDSZ-csapatban is valaki szimpatikus számára, akkor is csak egyetlen négyszögbe helyezze el a pecsétnyomót, mert másképp, két vagy több négyszög bepecsételésével megpecsételi szimpátiáinak sorsát, azaz szavazatát érvénytelenítik.

A másik kérés, felhívás, felszólítás az, hogy el kell menni szavazni. Ez elsősorban nem (csak) az újságolvasóknak szól, hisz ez a kategória mégiscsak járatos a választási dolgokban is, a támogatására érdemesülő személyt is meg tudja nevezni, és nevét is felismeri a szavazólapon, hanem az újságot nem olvasó, a legkönnyebben manipulálható, tájékozatlan embereket, a kevésbé iskolázottakat kell arra kapacitálni, hogy menjenek el szavazni.

A mai nappal a kampánynak vége. Egyetlen napunk van arra, hogy azon meditáljunk, a jelöltek közül ki az, aki nem csak a székelység vagy az erdélyi magyarság, hanem európai vagy világszinten minden magyar képviseletére alkalmas. Tekintélye, tapasztalata, eddigi előélete, a nemzet alapvető érdekeiért való kiállása legyen a garancia a helytállásra.

Egy szociológus páros, Szarka László és Veres Valér A kárpát-medencei magyarok társadalmi helyzete és perspektívái címmel 300 oldalnyi tanulmányt tett közzé, amelyben megállapítják, hogy az elmúlt évtized társadalmi változásai jelentős mértékben átalakították a magyarországi társadalom és a szomszédos államokban élő kisebbségi magyar közösségek munkaerő-piaci, foglalkoztatási jellemzőit, oktatási, képzettségi mutatóit, migrációs kapcsolattartási potenciálját.

A nagyszámú grafikont végignézve és a szöveget átolvasva egyetlen, a tanulmányban meg nem fogalmazott lényegi megjegyzést meg kell kockáztatnunk: a nemzetszétfejlődés legfőbb okozója az a nemzetellenes magyar kormány, amely eltaszította magától azokat a nemzetrészeket, magyar etnikai csoportokat a Kárpát-medencében és azon kívül, amelyeket a békediktátumokban mesterségesen vágtak le róla.

Ha lesz a magyar nemzeti érdekeket és értékeket képviselő, ebben a kérdéskörben a szomszédos országok nemzeti jellegéhez igazodó magyar kormány, akkor a ,,magyar nemzeti szétfejlődés" mutatószámai egyik évről a másikra változnak meg, és az Európai Unióhoz tartozás lehetőségeivel élve a nemzeti együvé tartozás folyamata erősödik. A tanulmány következtetései azért fontosak, hogy ezt a szétfejlődést felismerjük, és tegyünk is ellene. Erre az európai parlamenti képviselő-választások is alkalmat teremtenek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2007-11-23: Közélet - Váry O. Péter:

Ma este: bemutató a Színházban: George és Lennie

Két vándormunkás, az életrevaló, fürge észjárású George és a félkegyelmű, de jószívű óriás, Lennie — a Nobel-díjas John Steinbeck Egerek és emberek című regényének főszereplői — keményen melóznak, hogy álmukat valóra válthassák: tanyát vásárolhassanak, hol maguk urai lehetnének.
2007-11-23: Közélet - x:

Háromszéken zárja útját az RMDSZ karavánja

Szerdán Erdővidéken és néhány alsó-háromszéki településen, csütörtökön pedig Felső-Háromszéken kampányolt az RMDSZ EP-karavánja.