Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csődeljárás a csavargyár ellen

2012. május 2., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kézdivásárhelyi (volt) csavargyár jogi felszámolását felváltotta a csődeljárás – derül ki a kolozsvári Transilvania felszámolóháznak a bukaresti értékpapír-piaci felügyelethez küldött, március 12-én keltezett értesítéséből.

Eszerint április 4-ig lehetett letenni a vállalat hitelezőinek a követelését a csődeljárás keretében. Az addig nyilvántartásba vett hitelezők: a Kovászna megyei pénzügyi hivatal, területi munkafelügyelőség, a bukaresti állami vagyonügynökség, energiaszabályozó hatóság és Suport Colect Kft., valamint a kézdivásárhelyi városháza.
Az MTS Rt. ellen indított csődeljárás megnyitásakor felfüggesztették az összes eddigi jogi vagy más követelést az adóst és javait illetően, és a lépésről értesítették a Kovászna Megyei Törvényszék mellett működő Cégbíróságot is.
A Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett kézdivásárhelyi MTS Rt. (MTSX) 2007. április 27-től állt jogi átszervezés alatt, papírjainak adásvételét felfüggesztették. A részvényekkel az utolsó tranzakciót 2007. március 5-én jegyezték, amikor az egybanis papír négy baniért cserélt gazdát.
A tőzsdei honlap szerint 2011. december 31-én a vállalat tulajdonosai: 41,2753 százalékkal a kézdivásárhelyi Gero Invest Rt., 35,7747 százalékkal az állami vagyonügynökség, 22,9499 százalékkal pedig más részvényesek – beleértve a tömegprivatizációval tulajdonrészt kapott kisrészvényeseket, akiknek egy része szervezetet alapított a vállalat vagyona megmentéséért.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1100
szavazógép
2012-05-02: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Részvény-visszavásárlás a szigetelőgyárnál

A kézdivásárhelyi El-Co Rt. szigetelőgyár április 24-i rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok eldöntötték, hogy visszavásárolják a cég papírjainak a törzstőke legtöbb tíz százalékát kitevő részét. Az intézkedés célja az alaptőke csökkentése.
2012-05-02: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Mélyponton a lej
A kormány bukása történelmi mélypontra taszította az euró–lej árfolyamot. A jegybank legutóbbi – hétfői – jegyzése szerint megközelítette a 4,4 lejt, a bank­közi piacon pedig meghaladta ezt az értéket.