Olimpiatörténeti szellemi vetélkedőPeking téged vár

2007. november 26., hétfő, Sport

A tíz héten keresztül tartott országos egyéni verseny eredményei alapján a legjobb 120 versenyző jutott tovább.

A nyolc helyszínen lebonyolításra kerülő területi egyéni verseny 15—15 résztvevőjének területi besorolása a később kijelölendő helyszínekre elsősorban a lakhely figyelembevételével történik. A területi egyéni versenyeket azonos időpontban és azonos feladatokkal rendezik meg. A 120-ba kerülésre azon versenyzőknek van esélyük, akik fordulónként 8—10 pont között teljesítettek.

Nyilatkozat a területi egyéni versenyen való részvételre

Kérjük a fordulónként 8—10 pontot elért játékosokat — a területi egyéni verseny besorolása végett — az alábbi nyilatkozat visszaküldésére.

Alulírott (név) ……………………………………………………………

lakcím:

……………………………………………………………...........

nyilatkozom, hogy a Peking téged vár országos olimpiatörténeti szellemi vetélkedő területi egyéni versenyen való játékot vállalom.

…………… 2007.……

aláírás

-----------------------------------------------------------------------Ha a visszajelzések alapján nem lesz teljes a 15—15 fős mezőny, akkor a végeredmény ismeretében a sorban következőket tervezzük meghívni a versenyre.

A IX. forduló helyes megfejtései: 1. Szelky Ottó, 2. Hammerl László, 3. Nyolc, 4. Jankovich István, 5. „Hívom a világ ifjúságát!", 6. Horacio Lopez, 7. Kerstin Palm, 8. Tíz, 9. Randhir Singh, 10. Egy.

A X. forduló: 1. Keresztes Lajos, 2 Szabó Melinda, 3. K-2 10 000, 4. Bay Béla, 5. Charles Olmens, 6. Franck Dumoulin, 7. Moussambani, 8. Síugrás, 9. Terták Elemér, 10. Tíz.

Hogyan tovább a területi egyéni verseny után?

Az elődöntőkbe minden területi egyéni verseny 1—3. helyezettje mint csapat kerül be. A nyolc csapat sorsolással kialakított két négyes csoportban küzd a döntőbe jutásért. A két elődöntő első két helyezettje jut az országos döntőbe.

A döntőbe jutott négy csapat versengéséből — a Duna Televízió nyilvánossága mellett — kerül ki a vetélkedő győztes csapata, és alakulnak ki a további helyezések. A döntő kérdéseiben, feladataiban megjelenik a ,,televíziós jelleg".

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2007-11-26: Sport - Áros Károly:

A kocka el van vetve, II. (Sportélet)

Csütörtökön szerkesztőségünkben járt Farkas Csaba, a megyei tanfelügyelőség sportért felelős tanfelügyelője. Sok mindenről beszélgettünk, így a pénteki sportteremavatóról, na és természetesen az átadást megelőző, A kocka el van vetve című, lapunk hétfői számában megjelent újságcikkről.
2007-11-26: Sport - Tibodi Ferenc:

Jászvásár—Mikes ISK 43—100 (Kosárlabda, A-osztály)

(15—31, 9—16, 5—38, 14—15)
Újabb fölényes szentgyörgyi győzelem. Váncsa Kató csapata az elmúlt hét végén Jászvásáron vendégszerepelt, ahol óriási pontkülönbséggel nyert a Naţional gárdája ellen.