KampánybanFórumra készül a baróti EMNP

2012. május 15., kedd, Közélet

Az EMNP baróti szervezetének vezetői tegnapi sajtótájékoztatójukon a tavaszi nagytakarításukról számoltak be, majd a hamarosan elkezdődő aláírásgyűjtési akciójuk céljáról beszéltek, végezetül a hét végén sorra kerülő fórum témáit népszerűsítették. A párt polgármesterjelöltje, Virág Lás­zló úgy fogalmazott, nem gyűléseken kívánja megszólítani a választókat, hanem házról házra járva hallgatja meg a város és a falvak lakóinak óhaját.

A néppártosok a Zöld Ifjak Kör­nyezetvédő Egyesületével közösen Barót-patakának a martját a tejgyártól a Petőfi hídig tisztították meg. Szép Béla EMNP-elnök és Virág László úgy fogalmazott, fokozott és folytonos figyelmet követelne meg a part gondozása, hiszen az elhanyagolt növényzeten rövid időn belül hatalmas mennyiségű szemét gyűlhet fel. Szerintük a környéken lakók többet tehetnének közvetlen környezetükért – alig néhányan csatlakoztak csapatukhoz –, nem lenne szabad elvárniuk, hogy a szociális segélyre jogosultakkal a polgármesteri hivatal végeztesse el a feladatot.
Szép Béla bejelentette, nemsokára annak érdekében kezdenek aláírásgyűjtésbe, hogy a megyei tanács Mikóújfalutól Barótig teljesen aszfaltoztassa újra a 122-es utat, illetve építse meg a Nagyajta–Apáca közti hidat. Mint mondotta, Erdővidék elszigetelődése gazdaságilag súlyos kárt okoz, visszaveti a régió fejlődését, így mihamarább cselekedni kell az ügyben. A következő hetekben összegyűlt aláírásokat a megyei tanács új elnökéhez a beiktatását követő első héten juttatják el.
A péntek délután sorra kerülő fórum résztvevői közt említették a párt országos elnökét, Toró T. Tibort, a párt megyeitanács-elnökjelöltjét, Nemes Elődöt, Virág László baróti polgármesterjelöltet, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Répás Zsuzsanna többek közt a honosításról, az oktatási támogatásról és a nemzetpolitika helyzetéről fog szólni – harangozták be az EMNP-sek.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2012-05-15: Máról holnapra - B. Kovács András:

Új kiegyezés, új belső szabályok

Ha eddig szűkmarkú volt, ezentúl kimondottan zsugori lesz a román nemzetiségpolitika, a magyar kisebbségre nézve semmi jóval nem kecsegtetnek a mai kilátások. Kimondottan aggasztó a választási törvény tervezett módosítása.
2012-05-15: Közélet - :

Székely szolidaritási program

Kiemelt támogatást kapnak a történelmi magyar egyházak és a mellettük magyar gyermekeket, fiatalokat foglalkoztató intézmények azokon a háromszéki településeken, ahol a magyarság számaránya 30 százalék alá süllyedt – jelentette be Tamás Sándor megyeitanács-elnök az egyik érintett településen, Erősdön a vasárnapi hármas ünnepen a református templomban.