KampánybanPolgáriak az oktatásról

2012. június 2., szombat, Közélet

Az új tanügyi törvény lehetÅ‘vé teszi, hogy a fenntartó önkormányzat hangsúlyosabban beleszóljon az oktatási ügyekbe, az MPP sepsiszentgyörgyi programja szerint a helyi tanácsnak a következÅ‘ négy évben ki kell használnia ezt a lehetÅ‘séget – a polgáriak oktatási programjáról Bereczki Kinga tanácstag beszélt a párt e heti sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt négy évben is önkormányzati képviselőként tevékenykedő Bereczki Kinga kifejtette: fontos lenne, hogy a továbbiakban ne forduljon elő óvoda-, iskolabezárás, sokkal inkább az oktatási intézmények fejlesztése kerüljön előtérbe. Erre a törvény is lehetőséget biztosít most már, és anyagilag is kiegészítheti a helyi tanács a minisztérium által kiutalt költségvetést. Véleménye szerint minőségi és hasznos tudást kell biztosítani gyermekeinknek, ez fennmaradásunk záloga.
Megválasztása esetén Bereczki Kinga javasolni fogja, hogy a helyi költségvetésből különítsenek el iskolai alapot, amelyből a színvonalas pedagógusképzéseket, tanulmányi utakat, különböző iskolai programokat, versenyeken való részvételt támogathatnának, így az önkormányzat is hozzájárulhatna az oktatás színvonalának növeléséhez, az intézményrendszer fejlesztéséhez.
Fontosnak tartják az oktatásba beemelni a nemzeti öntudatra nevelés gyakorlatát. Ez honismereti körutak, helytörténeti elÅ‘adás-sorozatok szervezésével, iskolai testvérkapcsolatok erÅ‘sítésével is elképzelhetÅ‘, de mivel a szimbólumhasználatnak is nagy a jelentÅ‘sége az öntudat erÅ‘sítésében, a háromszéki iskolákban gyakorlattá tennék a végzÅ‘sök székely ruhában ballagását. "Ebben a példával élen járhatna a Székely Mikó Kollégium, amely nevében is hordozza a székely hagyományt" – mondotta Bereczki Kinga. Hangsúlyozta: akárcsak eddig, az MPP az elkövetkezÅ‘ négy esztendÅ‘ben is kiemelt feladatának tartja az oktatást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2012-06-02: Közélet - Farkas Réka:

Kampányrendezvények Sepsiszentgyörgyön (Kampányban)

Jövő héten, a kampány utolsó napjaiban Sepsiszentgyörgyön is megpezsdül az élet, a pártok az utolsó napokban pörgetik fel jelöltjeik népszerűsítését, több koncert, találkozó szerepel a tervekben.
2012-06-04: Kultúrkert - Mózes László:

Az M Stúdió hét esztendeje

Színházaival Sepsiszentgyörgy előkelő helyzetben van, kevés hasonló város büszkélkedhet három minőségi társulattal.