Ékszert és bort csak óvatosan

2007. november 28., szerda, Közélet
Elővigyázatosságra inti a vásárlókat a megyei fogyasztóvédelmi hivatal, amikor ékszerek vagy borok beszerzésére indulnak. Noha előbbiek terén nem találtak szabálysértést a megyében szúrópróbaszerűen végrehajtott ellenőrzések során, felhívják a figyelmet arra, hogy nemesfémet és drágaköveket csak engedéllyel rendelkező kereskedőtől vásároljanak (semmiképp se vándorárustól), és gondosan vizsgálják meg a (pecséttel vagy bizonyítvánnyal igazolható) hitelességüket; az esetleges kétségekkel pedig forduljanak a hatóságokhoz.

Kisebb értékű, de gyakoribb átverés alanyai lehetnek a borkedvelők: noha kilenc üzlet közül csak egyetlenegyet találtak annyira gyanúsnak, hogy elemzésre küldjék a kínálatot, ez az egy minta fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult, ezért forgalmazását leállították, és az áru értékét messze meghaladó bírságot is kiróttak. Fontosnak tartják ugyanakkor közölni, hogy útszélről, piszkos, rosszul záró palackban levő, esetleg zavaros italt senki ne vegyen, és a pénztárjegyet mindenki őrizze meg, mert panaszt — mint minden termék esetében — csak ennek kíséretében lehet tenni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2007-11-28: Közélet - Bodor János:

Tumultus a zabolai községházán (Tisztázzák a területeket)

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kovásznai kirendeltségén folyamatban a földterületek nyilvántartásának tisztázása.
2007-11-28: Közélet - Mózes László:

Csökkent az aktív lakosság

Az eddigi 93 600 főről 91 800-ra mérséklődött Háromszék aktív lakossága, legalábbis a megyei statisztikai hivatal újabban ezzel az adattal számol.