elégedett a baróti EMNPKonstruktív ellenzékiségre készülnek

2012. június 15., péntek, Közélet

Nem teljességgel elégedett, ám úgy érzi, a lehető legtöbbet hozták ki abból, amit a fiatal párt fiatal jelöltjeivel el lehetett érni – értékelte az önkormányzati választások eredményeit Szép Béla, az Erdélyi Magyar Nép­párt baróti elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

 Az alakulat polgármesterjelöltje, Virág László örül annak, hogy olyan fiatalokat tudtak tisztséghez juttatni, akik komolyan akarnak dolgozni közösségük érdekében.
Szép Béla szerint pozitív kampányt folytattak, üzenetüket sok helyre eljuttatták, és sikerült elérniük, hogy az EMNP-logót ismertté tegyék. Erdővidék-szinten tizenöt tanácsi mandátumot szereztek, Baróton hármat, s remélik, Vargyason az alpolgármestert is ők adják. Jelöltjük nevét nem árulták el, de azt igen, hogy meglehetősen előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a polgáriakkal, s úgy érzik, meg tudnak állapodni. Bár tudják, Baróton jóformán semmi esélyük, hogy a város második emberét pártjuk adja, mégis nevesíteni fogják jelöltjüket. Tanácstagjaik konstruktív ellenzékként fognak dolgozni, támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a polgárokat szolgálja, viszont hangjukat hallatják, ha kétségeik támadnak.
Virág László szerint az emberek bizalmatlanságát nehéz volt megtörniük, annak ellenére, hogy a kampány alatt felkeresett, háromszáznál több otthonban szívesen fogadták őket. Úgy véli, a szavazatain meglátszott az is, hogy nem sikerült a települések ismert embereit maga mellé állítania. Arra a kérdésre, mennyire igaz a hír, hogy komolyan felmerült benne, nem vállalja a tanácstagi megbízatást, azt felelte, még nem döntötte el, de a pártban mindenképp marad, s minden tőle telhetővel támogatja a fiatal és lelkes csapatot, amelytől oly sokat kapott az elmúlt időszakban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2012-06-15: Közélet - Farkas Réka:

Virul a tulipán Háromszéken (Eredményeket értékelt az RMDSZ)

Lényegesen jobban szerepelt az RMDSZ Kovászna megyében, mint négy évvel ezelőtt – nyilatkozta Tamás Sándor, a szövetség megyei elnöke, aki számokkal is alátámasztotta állítását.
2012-06-15: Közélet - Iochom István:

Omlás küszöbén a legrégebbi épület (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi főtér legrégebbi, egyben leg­rosszabb állapotban levő épületének faerkélye elvált a faltól.