Nemzedékek találkozója

2012. június 22., péntek, Közélet

Fiatalok látogattak a hét elején a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Otthonba – a közös programot az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve alkalmából rendezték.

A háromszéki diákönkormányzatok fiataljai énekkel, verssel készültek, az otthon lakói végül maguk is bekapcsolódtak a dalolásba. Kéz­műves-foglalkozást is beiktattak a kezdeményező diákok, s jóízű beszélgetésekre is alkalmuk adódott a két nemzedék képviselőinek. A szervezők úgy érzik: látogatásukkal sikerült mozgalmassá, színessé tenni néhány órát az öregotthon lakói számára.(dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2012-06-22: Közélet - :

Az algyői népszínház Bikfalván

Nem mindennapi esemény készül a sokkúriás kis faluban: szombaton, június 23-án 18 órától a Szeged melletti Algyő Móra Ferenc nevét viselő társulata szerepel a szépen felújított művelődési házban.
2012-06-22: Közélet - :

Átjáró a parkolókhoz

Jól néz ki a frissen felújított Nicolae Iorga út, egyetlen szépséghibája: az úttestet a járdától elválasztó zöldövezet meglehetősen széles ahhoz, hogy a szegélykövek mentén parkoló autókhoz a gyalogjáróról könnyedén át lehessen lépni. Lakossági jelzésre a városháza a lépcsőházak bejáratával szemben a (leendő) fűbe helyezett gyephézagos téglákkal oldja meg a hiányosságot.(vop)