Mi, hol, mikor

2007. november 30., péntek, Mi, hol, mikor?
Színház

* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata a John Steinbeck regényei alapján készült George és Lennie című előadást vasárnap 18 órától a nagyteremben játssza szabadelőadáson, az Eugen Ionesco-bérletek érvényesíthetők. Rendező: Barabás Olga.

A pénztár nyitvatartási rendje: ma 11―13 óráig, valamint másfél órával az előadás kezdete előtt is. További információért forduljon a Tamási Áron Színház közönségszervező irodájához, telefon: 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336. Színházjegyét a közönségszervezőktől telefonon is megrendelheti.

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió ma 18 órakor a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében bemutatót tart Lengyel Menyhért A csodálatos mandarin című műve alapján készült, A látogató című mozgásszínházi produkciójával. Rendező: Gyöngyösi Tamás. A következő előadás vasárnap 19 órától lesz.

Zene

Az Árkosi Művelődési Központban ma 18 órától Románia nemzeti ünnepe tiszteletére kamarakoncertet tartanak. Fellép: Bianca Manoleanu (szoprán) és Remus Manoleanu (zongora). Műsoron: Haydn-, Brahms-, Prokofjev-, Grieg-, Obradors-, Montsalvatge-, Rodrigo-, Verdi-, Terényi Ede- és Adrian Pop-művek. A hangversenyre 17.30 órakor a sepsiszentgyörgyi színház elől autóbusz indul.

Hitvilág

Kézdivásárhelyen vasárnap 15 órától az evangélikus templomban úrvacsorás evangélikus, 15 órától az Unitárius Házban unitárius istentisztelet lesz.

Népfőiskola

A kovásznai Fábián Ernő Népfőiskola Ignácz Rózsa Irodalomklubja rendezvényén hétfőn 17 órától a városi művelődési házban a Magyarok a Kárpát-medencében című sorozatban Felvidék a téma. Előadást tart: Mészárosné dr. Lampl Zsuzsanna pozsonyi szociológus, újságíró: A szlovákiai magyarok nemzeti és politikai indentitása, Liszka Józsefné Juhász Ilona néprajzos, tanár: Magyarság és hagyomány — szlovákiai magyar példa, Földessy László mérnök-tanár: Egyházak, nemzetek és nemzetiségek Szlovákiában. Népdalokat énekel Kádár Izabella és Kádár Kata tanuló.

Kistérségi kulturális napok

Bereckben, Martonoson és Ojtozban jövő héten művelődési rendezvények zajlanak. A hétfői program: 18 órától táncház és táncoktatás a sepsiszentgyörgyi Folker együttes közreműködésével a Berecki Művelődési Központban.

Ügyeletes gyógyszertár

Sepsiszentgyörgyön mától csütörtökig naponta 20—8 óráig a Păiuş David hadnagy úti Elixir (telefon: 0267/322 459) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot.

Újra itthon

Több mint egy hónapos kihagyás után újra hazai közönség előtt lép pályára A-osztályos női kosárlabdacsapatunk, a Mikes Kelemen ISK. A megyeszékhelyi lányok szombaton 18 órától a Bukaresti Olimpiát fogadják a városi sportcsarnokban. A nyári felkészülési időszak alatt a sepsiszentgyörgyi együttes — válogatott játékosai nélkül — edzőmérkőzés alkalmával fölényes győzelmet aratott a fővárosiakkal szemben. A lányok legutóbb október 31-én játszottak itthon, akkor az Aradi ICIM látogatott városunkba. A nyolcadik forduló ,,rangadóját" Aradon játsszák, ahol a helyiek a CET Govorát fogadják, Alexandria pedig Désre látogat. Igazi csemegének ígérkezik a Bukaresti Rapid és a Kolozsvári U közötti összecsapás is, hiszen a középmezőnyhöz tartozó két csapatot csak egy pont választja el egymástól a rangsorban. Az éllovasok sorrendje a hét végi forduló előtt: 1. Arad 14 pont, 2. Alexandria 13 p., 3. Mikes 12. p., 4. Govora 12. p.

A hét végén B-osztályos férfi kosarasaink is pályára lépnek az őszi idény utolsó fordulójában. A Kézdivásárhelyi KSE hazai pályán fogadja a Brassói Koronát, a Kós Károly ISK pedig a Braşovia otthonába látogat. December 14—16. között Sepsiszentgyörgy ad otthont egy B-osztályos teremtornának, melyen a két háromszéki csapat mellett ott lesz a három brassói és az egyetlen csíkszeredai is.

Labdarúgás

* A labdarúgó I. liga 17. fordulójának mérkőzései: ma: Buzău—Steaua (13 óra, Naţional TV), Pandurii—Beszterce (14 óra, Telesport); szombat: Urziceni—Mioveni (13 óra, Telesport), Dinamo—UTA (14 óra, Antena1), Rapid—FC Vaslui (20.30 óra, Kanal D); vasárnap: Ceahlăul—Craiova (15 óra, RTV1), Jászvásári Poli—Galac (16.45 óra, Telesport), Farul—Temesvári Poli (18.45 óra, Naţional TV), Kolozsvári CFR—Kolozsvári U (20.30 óra, Kanal D).

* A címvédő AC Milan bejutott a nyolcaddöntőbe a csoportkör ötödik fordulója után a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az olasz csapatnak ehhez egy pontra volt szüksége, s azt a Benfica vendégeként elért 1—1-es döntetlennel be is gyűjtötte. A szerdai eredmények: A-csoport: Besiktas—Olympique Marseille 2—1, FC Liverpool—FC Porto 4—1. A csoport állása: 1. FC Porto 8 pont, 2. FC Liverpool 7 (14—5), 3. Olympique Marseille 7 (6—5), 4. Besiktas 6; B-csoport: Rosenborg —FC Chelsea 0—4, FC Valencia—Schalke 0—0. A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) FC Chelsea 11 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 04 5, 4. FC Valencia; C-csoport: Lazio—Olimpiakosz Pireusz 1—2, Werder Bremen—Real Madrid 3—2. A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont (10—8), 2. Olimpiakosz Pireusz 8 (8—7), 3. Werder Bremen 6, 4. SS Lazio 5; D-csoport: Benfica—AC Milan 1—1, Celtic Glasgow—Sahtar Doneck 2—1. A csoport állása: 1. (és továbbjutott) AC Milan 10 pont, 2. Celtic Glasgow 9, 3. Sahtar Doneck 6, 4. Benfica 4.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2415
szavazógép
2007-11-29: Sport - x:

Tisztes helytállás (Kézilabda, ifjúsági II-es fiúk)

A Brassói Dinamo rendezte harmadik teremtornán mindkét férfi ifjúsági II-es csapatunk tisztes helytállással szerepelt, s e szereplés eredményeként a Kós Károly ISK továbbra is őrzi harmadik helyét, a Madison Travel pedig az ötödik helyet foglalja el.
2007-11-30: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
JANCSÓ LENKE
született BÍRÓ
életének 79. évében tragikus hirtelenséggel Budapesten elhunyt.
Drága halottunk temetése 2007. december 3-án 14 órakor lesz a kézdivásárhelyi református temetőben katolikus szertartás szerint.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
7249813