CselgáncsHároméves az ozsdolai csapat

2007. december 3., hétfő, Sport
Veres László, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsszakosztályának éremkovácsa közel három évvel ezelőtt kezdett foglalkozni ozsdolai gyermekekkel. Az edzéseket heti rendszerességgel, kedden és csütörtökön délután tartják a Zsögön Zoltán Művelődési Otthon nagytermében.

Az ozsdolai kis dzsudokák egyre több versenyen vettek részt, és különböző korosztályokban több mint tízen jutottak el az országos döntőig. A legkimagaslóbb eredményt Tamás Janka érte el, aki az U13-as korosztályban és a 44 kg-os súlycsoportban országos bronzérmes. Jelenleg több mint húszan látogatják az edzéseket rendszeresen, a többiek menet közben lemorzsolódtak. Az edző szerint akik megmaradtak, azok a közeljövőben már dobogós helyezéseket is el fognak érni. Az ozsdolaiak idén öt versenyen voltak jelen, és minden tornáról helyezésekkel tértek haza. Bögözi Attila önkormányzati képviselő, a dzsúdóklub lelkes támogatójának álláspontját is kikértük. Elmondása szerint az előítéleteket volt a legnehezebb leküzdeni, a szülők kezdetben idegenkedtek ettől a szép sportágtól, de most már nincs probléma, és a gyerekek szívesen járnak edzésekre. Jövő tavasszal ismét megszervezik az Ozsdola Kupát, mivel az elsőnek nagy sikere volt, százhetvenen álltak tatamira.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2007-12-03: Sport - Nagymohai:

Miért a nagy hallgatás?

Nagy-nagy izgalommal, kíváncsisággal vártuk — sportbarátok, egy csapat sporttanár, újságírók — a városi sportbizottság november 26-i ülésének döntését a független iskolás sportklub ügyében. A döntés — tudtuk meg — pozitív: a független iskolás sportklub életre hívásának ügye zöld utat nyert!
2007-12-03: Sport - x:

Aranylabda, 2007

Kaká, az AC Milan brazil játékosa nyerte a France Football magazin által alapított Aranylabdát, a futballvilág egyik legnagyobb presztízsű elismerését. Idén a francia lap — szakítva a hagyományokkal — arra kérte a szavazásban részt vevő 96 szakújságírót, hogy ne csak az Európában szereplőket vegye figyelembe, hanem arra a játékosra adja le voksát, akit a világ legjobbjának tart.