KarateVass Hunor László Európa-bajnoki bronzérmes

2007. december 6., csütörtök, Sport

A Velencében megrendezett Shotokan stílusú Európa-bajnokságon 523 karatéka vett részt — tájékoztatott Vass Hunor László —, Románia 39 sportolóval állt rajthoz.

A felnőttek csapatversenyén az első körben erőnyerő volt a Hunorral soraiban szereplő román csapat, a másodikban egyhangú győzelmet aratott az örmények ellen, majd következett a német válogatott, mely legyőzte válogatottunkat. Na de mivel a németek a bajnoki címig jutottak, a román válogatott a vigaszágon folytathatta küzdelmét, és sikeresen, hiszen bronzérmet nyert. Vass Hunor László a dobogó harmadik fokára léphetett.

Másnap az egyéni viadalom folytatódtak az Európa-bajnokság eseményei. Vass Hunor este fél tízkor lépett küzdőtérre. Első ellenfelét, egy belga srácot, 5—3-ra legyőzte, következett egy házigazda, őt 6—2-re lépte le, a harmadik körben a csokoládébarna belga Vanderschick Diego Európa-bajnoki ezüstérmes várt rá, és nem hiába, hiszen 2—1-re felülmúlta Hunorunkat, s mivel ő lett később az Európa-bajnok, Vass folytathatta a menetelését, s mindjárt első ellenfelét, a bolgárok képviselőjét 9—1-re verte. Alig pihenhetett két percet, s máris küzdőtérre szólították, a bronzcsatáéra, egy litván elleni összecsapásra. Ismerős arc várta a küzdőtéren, ezt a litvánt ugyanis egy pozsonyi versenyen legyőzte már, most viszont erőt vett rajta az utazás, az egész napos várakozás okozta fáradtság, és a litván srác 5—1 győzött, övé lett a bronzérem, Vass Hunor László az ötödik helyen zárta a küzdelmet. Ez is szép eredmény.

Befejezésül hadd tolmácsoljuk Vass Laci kívánságát: Kö­szönet a támogatóimnak, főként Gyárfás Lórántnak, hiszen nélkülük aligha vehettem volna részt az Európa-bajnokságon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4381
szavazógép
2007-12-06: Sport - Áros Károly:

Labdarúgás, Megyei bajnokság

Kilyén az őszi bajnok
Idegenben — Kőröspatakon — szerzett győzelmével Kilyén növelte előnyét, s így magabiztosan jutott az őszi bajnok címhez. Ezért mindenképpen gratulálunk!
2007-12-06: Sport - Tibodi Ferenc:

Biztos második hely (Futsal)

A szerény idénykezdés ellenére a sepsiszentgyörgyi Spicom az élbolyban zárta az őszi idényt.