A Mikulás Baróton

2007. december 6., csütörtök, Közélet

Tegnap délelőtt a polgármesteri hivatal Mikulása közel ezer csomagot osztott ki a baróti, köpeci, miklósvári, felsőrákosi, bibarcfalvi és bodosi I―IV. osztályos tanulóknak, de nem feledkeztek meg az óvodásokról, a napközisekről, az árvaháziakról és az árvaházból nevelőotthonba kerültekről sem.

,,A gyermekek versekkel, dalokkal fogadtak, s ha kérdeztük, arról biztosítottak, hogy az elmúlt időszakban jól viselkedtek, szüleiknek segítettek, szobájukat és ruhatárukat rendben tartották, így kis csapatunk úgy ítélte meg, hogy mindannyian megérdemlik az édességekből összeállított kis csomagokat" ― nyilatkozta Isztojka Szilamér, az egyik Mikulás.

A város főterén rendezett kisebb ünnepség alkalmával gyúltak fel a karácsonyfa fényei, amikor délután éppen arra látogatott a fehér szakállas ajándékosztó. A gyermeksereg nagy örömére a puttonyból ez alkalommal sem hiányzott a cukorka.

A Fiatal Barótiak Egyesülete önkénteseinek jóvoltából a szülők által vásárolt ajándékokat egyenesen Mikulástól kaphatták meg a kisgyermekek. Mivel a felhívásra közel harminc család válaszolt, az egyesület sikerként könyvelte el az akciót, ezért azt ígérik, hogy jövőben ismét vállalják a feladatot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2007-12-06: Közélet - Farcádi Botond:

Ajándék szentgyörgyi rászorulóknak

Kéttucatnyi fiatal járta be tegnap a várost ajándékokkal felszerelkezve: azokkal is éreztetni akarták, hogy Mikulást ünnepeljük, akik nehezebb sorban kénytelenek tengődni.
2007-12-06: Közélet - Bodor János:

Zágon és Zágonbárkány között fenyőfák dőltek ki

Bár az utászok folyamatosan dolgoztak, a kedd este óta tartó folyamatos havazás tegnap Orbaiszék közútjain néhol nehezítette a közlekedést.