Falunap Ojtozban

2012. szeptember 11., kedd, Közélet

Felső-Háromszék idei utolsó előtti falunapját tartották meg vasárnap verőfényes napsütésben a Bereckhez tartozó kis település volt futballpályáján.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az ojtozi falunap ünnepi szentmisével kezdődött, délután a helybeli iskola tanulói és óvodásai, majd meghívottak léptek színpadra. A sztárvendég a közkedvelt Angie volt. A szervezők gasztronómiai különlegességekkel is szolgáltak, halászlét, sült és füstölt pisztrángot, valamint pacal- és körömpörköltet lehetett fogyasztani. Az egész napos rendezvény tábortűzzel és utcabállal ért véget. (Iochom)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2012-09-11: Közélet - :

Háromszéki műemlékek Fogarason

Két magyar, mégpedig háromszéki érdekeltségű előadást mutattak be pénteken a fogarasi vár Diéta Termében a Valeriu Literat Fogarasföld Múzeuma által szervezett Románia műemlékei című országos kollokvium ötödik kiadásán.
2012-09-11: Közélet - :

Székely kapu Kisborosnyón

Székely kapuval gazdagodott Kisborosnyó. A díszesen faragott bejárót a kultúrotthon elé állították fel. A nagyborosnyói helyi tanács a célra 4500 lejt hagyott jóvá. A kaput a kovásznai Ferencz Botond fafaragó készítette el, a fa a helyi közbirtokosság erdejéből származik.