Életet mentettek

2012. szeptember 14., péntek, Nyílttér

A két és fél éves vámosgálfalvi Gergely Szidónia Angyalkát és szüleit borzasztó megpróbáltatás elé állította az élet. A kisgyermek máján daganatokat fedeztek föl az orvosok, de beavatkozásra nem láttak esélyt az országban.

Mivel a szülők nem találtak támaszt, sőt, minimális empátiát sem a helyi szakhatóságokban (erre természetesen nincs pénz, hisz az kell másra, mint tudjuk), a belgiumi májátültetés 125 000 eurós költségére és az 50 000 euróba kerülő utókezelésre való tekintettel a család az EMBEREKHEZ fordult. Mihozzánk, mind­annyiunkhoz.
És megtörtént a csoda: nagy részben összegyűlt a szükséges pénz, és a kisgyermek már kint van Belgiumban. Esélyt kapott az Úrtól az életre, egy csodát, amely a társadalom akaraterejében öltött alakot.
Több sepsiszentgyörgyi vállalkozást kerestem meg, és a döntő többség – néhány sajnálatos kivételt leszámítva – megérezte a történetben rejlő tragédiát, de a csoda lehetőségét is. Ezek a vállalkozások két hét leforgása alatt 16 200 lejt adtak össze.
Íme a látható, tapintható csoda.
Köszönet és hála a kézdivásárhelyi New Fashion Rt.-nek és EL-CO-nak, a gelencei Bingo pékségnek, a bodoki Aranykemence pékségnek, a sepsiszentgyörgyi Bertikirisnek, Conico Kft.-nek, Transsylcom Kft.-nek, Fit-sped Kft.-nek, Cosys Kft.-nek, LRO Kft.-nek, KB Trading Kft.-nek, valamint a sepsiszentgyörgyi Diakóniának a gyors és hatékony közreműködésért. Hölgyeim és Uraim, Önök életet mentettek.

Név és elérhetőség a szerkesztőségben

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 90
szavazógép
2012-09-14: Nyílttér - :

Dobogós az Erdély Mentőcsoport

Második helyezést ért el az Erdély Mentőcsoport (EM) csapata a III. S. O. S. Rally nemzetközi elsősegélynyújtó és sürgősségi betegellátó versenyen valamennyi kategóriában, amelyben indult.
2012-09-14: Nyílttér - Ütő Gusztáv:

A Bodok Szálló új ruhája (Szóvá tesszük)

2012. augusztus végétől a Sepsiszentgyörgy főterén szemlélődők a Bodok Szálló helyett egy vizuális műalkotást láthatnak. Érthető: az évek óta romosan álló és városunk főterét rondító épülettel valamit kezdeni kellett. Az viszont nem érthető, hogy az épületet teljesen elfedő monumentális takaró  megtervezésével miért nem egy szakembert bíztak meg az ötletgazdák.