Jaj, csakhogy énekelhessek

2007. december 8., szombat, Roma szombat

Miért ne, ha vannak adottságai? És nem is akármilyenek. Bár Majláth Attila diákként már fellépett iskolai előadásokon, eredeti népdalokat énekelt, később, középiskolásként egy-egy falunapon Esztelneken, Lemhényben, Torján, Barátoson…

A kézdialmási családi otthon lakója, a helybeli Kelemen Didák Általános Iskolában végzett, most a kézdivásárhelyi Apor Péter-szaklíceumban XI. osztályos.

— A házfőnöknőm, Szabó Szende, zenetanárom, Gyergyai Terézke is felfigyelt énekszeretetemre és hangomra. Támaszom volt Tamás Károly almási igazgatóm, versenyekre, vetélkedőkre küldtek, hogy ki tudjak bontakozni. Ennek nagyon örvendtem — mondja Attila. — Jelentős lépés volt, amikor egy, a nevelőszülőkkel való találkozó alkalmával fellépett és megismert engem Dancs Annamari, én már ismertem mint énekesnőt. Akkor pillantott rám az Úr, amikor azt mondták, hogy a nagy sikerű Seherezádé című számukban, egy videoklipben, szükségük lenne az én hangomra. Áriaszerű hangeffektusaimra és néhány szavamra volt szükségük. A stúdiófelvételek elkészültek. Örömömre szolgált, hogy a Best of 2006 Dancs Annamari CD-n rajta van a Seherezádé is! Telnek-múlnak az évek, nagyobb lépésekre is képes lennék, tele vagyok reményekkel, nyitott minden felkérésre.

Itt az advent. Attila szeretettel és békés szívvel kíván minden jót azoknak, akik valaha is kezet nyújtottak neki, egy magyarcigány fiúnak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2007-12-08: Roma szombat - Józsa Zsuzsanna:

Elvisz a cigány?

Hétvége, péntek, fáradt anyuka gyerekeivel az oviban. Csintalankodnak, viháncolnak, sehogy sem akaródzik öltözködni. Mikor már semmi sem használ a noszogatásban, utolsó érvelésként anyuka a leghatásosabbal áll elő:
2007-12-08: Roma szombat - Mózes László:

Számítógépem sorsa (Jegyzet)

Szombat reggel, borús, mogorva idő. Nem szeretem. De örülök, végre eljött az alkalom, hogy civilizáltan, rend- és környezetbarát polgárhoz méltó módon megszabadulhatok ócska számítógépemtől.