Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lili

2012. szeptember 15., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Málnát árult egy héten keresztül. Most szeretett volna inkább petrezselyemárus-lány len­ni.

Egye­dül árulni, nyamvadt petrezselymet, gyerek nélkül, csak tizenhat éves, a második férfi tartja el, harmadik gyermek, fehér ember. Először szerelmes egy fehér emberbe, nem tehet mást, a gyermek apja, szerelmesnek kell lennie.
Egy lépcsőn ültünk, amikor odajött. Alacsony volt és gyenge. Folyton mosolygott, embertelenül mosolygott, izomig mosolygott. Hipnotizált. Felszínes örömökben ültünk azon a lépcsőn, és jött ő, az őszinte nyomorával, a kisbabával a hasában, a cigányságával, mosolygott. Fogai összekoccantak, éles hangot adtak ki, a fogzománc sikoltozott, futottunk volna, vissza a felszínes örömökbe, de nem lehetett. Végül ő ment el. Kért valamit, emlékbe, hogy ne felejtsen el minket, és mi nem tudtunk mit adni. Végül odaadtam az igazságom, reméltem a cigarettacsikket azon nyomja el.

Kali Ágnes

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1143
szavazógép
2012-09-15: Kovakő - diákmelléklet - :

Új tanév küszöbén: mi vár ránk az iskolában?

Iskolakezdés... Temérdek gondolat cikázik át agyamon ezt a sokak által „rettegett” szót hallva. Kellemesek és kevésbé megnyugtatóak egyaránt. Eszembe jutnak a „rég” nem látott tanárok, a reggeli felkelések fejfájása, az éjjelig tartó magolások íze a ziccek előtt és természetesen osztálytársaim, a velük együtt töltött percek is mind-mind helyet kérnek.
2012-09-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kézdialmás és Csomortán között, az egyik beerdősödött domb tetején furcsa alakú kő található. Kakaskő a neve. Lehet, hogy alakjának köszönhetően kapta a nevét, de az is lehet, azért hívják Kakaskőnek, mert aki felmászott rá, messzire ellátott, akár a kakas a kerítésről.
Kép és szöveg: Iochom István