Mi, hol, mikor

2007. december 11., kedd, Mi, hol, mikor?
Színház

A sepsiszentgyörgyi M Stú­dió ma 19 órától a kultúrpalota Lajtha László Stúdió­termében játssza Lengyel Menyhért A csodálatos mandarin című műve alapján készült, A látogató című mozgásszínházi produkcióját. Rendező: Gyöngyösi Tamás.

Könyvbemutató

A nagyajtai községháza gyűléstermében holnap 17 órától bemutatják Antal Jenő ny. baróti erdésztechnikus Vadászemlékeim című, a baróti Tortoma Kiadónál megjelent kötetét. A könyv a helyszínen megvásárolható.

Derűs irodalomóra

A Cimbora holnap 17 órától derűs irodalomórán találkozik olvasóival Kézdivá­sárhelyen a Vigadóban. Az V—VIII. osztályosok kulturális és irodalmi folyóiratának rendhagyó irodalomóráján Farkas Kinga és Szonda Szabolcs szerkesztő meghívottja Fekete Vince költő és Molnár Vilmos prózaíró.

Kistérségi kulturális napok

A holnapi program Martonoson: 12 órától vetítéssel egybekötött előadás, 17 órától a kézdivásárhelyi Református Kollé­gium tanulóinak karácsonyi műsora.

Kiállítás

* A sepsiszentgyörgyi Mí­ves Házban ma 16 órakor megnyílik Jakabfi Edit, a Plugor Sándor Művészeti Líceum végzős tanulója grafikai kiállítása.

* A kézdivásárhelyi Vigadóban ma 18 órakor kiállítás nyílik Tőrös Tibor falióra-gyűjteményéből.

* A kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum kiállítótermében holnap 17 órakor Márton Árpád festőművész megnyitja Vetró B. András egyéni kiállítását, és Kozma Mária író, a csíkszeredai kiadó főszerkesztője bemutatja a Pallas-Akadémia Könyvkiadó Műterem sorozatában megjelent Vetró-albumot. Közreműködik a Cantus kamarakórus, vezényel Fórika Balázs. Házigazda Dimény Attila, a múzeum vezetője. (iochom)

Ingyenes vizsgálat cukorbetegeknek

Kovászna megyében megkezdték az inzulinnal kezelt cukorbetegek ingyenes hemoglobin A1c-vizsgálatát, melyet a családorvosok is felírhatnak, nem kell szakorvoshoz fordulni. A háromszéki egészségbiztosító pénztár a megyei kórházzal és a Pro Vitam járóbeteg-rendelővel kötött szerződést, és a laboratóriumok munkatársai terepútjukon azokon a településeken is begyűjtik a cukorbetegek vérmintáját, melyek családorvosával szerződésük van. A vizsgálatra kortól függetlenül minden inzulinnal kezelt beteg jelentkezhet.

(fekete)

Cipősdoboznyi szeretet

Az Erdélyi Református Egyházkerület Cipősdoboznyi szeretet erdélyi gyerekekért karácsonyi jótékonysági akciója keretében december 16-ig várják a színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozokat, bennük a szegény sorban élő, tizennégy év alatti gyermekeknek szánt ajándékokkal. A dobozban elhelyezhetik a címüket, és a doboz lezárása után feltétlenül tüntessék fel, hogy milyen korú és nemű gyereknek szánják az ajándékot. A dobozt a lakóhely szerinti egyházközséghez kell eljuttatni, vagy postán is elküldhető az Erdélyi Református Egyházkerület cí­mé­re: 400079, str. I. C. Brătianu 51―53. szám, Cluj-Napoca. Olyan magánembereket, vállalkozókat is keresnek, akik vállalni tudnák egy-egy szórványban élő magyar gyerek magyar nyelvű taníttatását. További információkkal Balázs Attila programfelelős szolgál, telefon: 0740 239 998, e-mail: ciposdoboznyiszeretet@yahoo.com. (i.)

Rádió

* A Sepsi Rádió Magasles című ökológiai műsorában ma 18 órától a meghívott Tamás Sándor parlamenti képviselő. A műsor további tartalmából: Pillanatkép a természetből, Vetélkedő iskolásoknak, Zöld sarok a lakásban. Házigazda: Korodi Tünde.

* A Marosvásárhelyi Rádió holnap 12.15 órakor kezdődő Miben segíthetünk? című műsorának meghívottja dr. Weil Gyula, a Maros Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség helyettes főfelügyelője, aki az ünnepi bevásárlásokra vonatkozó hasznos tanácsokkal látja el a hallgatókat. A műsor telefonszámai: 0265/307 777 vagy 0365/424 433. Kérdéseiket a műsor kezdetéig feltehetik interneten is a Marosvásárhelyi Rá­dió www.radiomures.ro honlapján, a Miben segíthetünk? címszó alatt.

Kék fény

Szombaton a torjai rendőrök egy erdésszel együtt ellenőriztek, s elkapták B. Arnold (52) futásfalvi lakost, aki szekerén kb. négy köbméternyi bükk- és gyertyánfát szállított. Bevallása szerint a fát láncfűrésszel a a berecki erdészethez tartozó, Balhegy nevű részen vágta ki. A fát elkobozták, eljárás indult.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2821
szavazógép
2007-12-10: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Lemondott az igazságügyi miniszter
Bejelentette lemondását tegnap Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter, akinek a leváltására Traian Băsescu államfő korábban kétszer is felszólította Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnököt.
2007-12-11: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
ZÖLDI BÉLA
nyugalmazott telekkönyvvezető
életének 78., házasságának 51. évében elhunyt.
Temetése 2007. december 11-én 15 órakor lesz a kézdivásárhelyi római katolikus temetőben református szertartás szerint.
Nyugalma legyen csendes, pihenése áldott.
Béke poraira.
A gyászoló család
7249843