SepsiszentgyörgyGondozóotthon építésére gyűjtenek

2012. október 10., szerda, Közélet

A lakosság körében szétosztott ötezer kartonperselyben kellene összegyűlnie annak az ötvenezer eurónak, amely pályázati önrészként egy Sepsi­szentgyörgyön létesítendő gondozóotthon építéséhez szükséges. A Diakónia Keresztyén Alapítvány a Gyöngyvirág utcában tervezi megépíteni az ötven férőhelyes otthont a sajátos ápolásra szoruló idősek és betegek számára.
 

  • Az otthon látványterve
    Az otthon látványterve

A Diakónia Ke­resztyén Alapítvány havonta több mint hétszáz idős beteget lát el Háromszéken, a saját otthonukban gondozottak felét rendszeresen, hetente többször ápolják. A létesítendő, ötven férőhelyes otthont azok számára építik, akik ágyban fekvő betegek, és nincs hozzátartozójuk, ki gondozhatná őket, egy másik részlegen a demenciában, illetve Alzheimer-kórban szenvedőket látják el, a harmadik részlegen a tüneti ellátást igénylő daganatos betegeket fogadják. A Diakónia Ke­resztyén Alapítvány tájékoztatása szerint elkészültek a topográfiai mérések, a városrendezési terv, az épület látványterve, a költségek pedig előreláthatóan meghaladják az ötszázötvenezer eurót, ennek tíz százalékát kell önrészként felmutatniuk.
Az illyefalvi LAM Ala­pítvány támogatásával elkészült az ötezer adománydoboz, ha csupán aprópénzzel töltjük meg mindeniket, akkor is kigyűlhet az önrész fele, de ha ötezer család adományoz egyenként tíz eurónak megfelelő összeget, akkor biztosan elindulhat a pályázás.

(Bankszámlaszámok lapunk Mi, hol, mikor? oldalán)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2012-10-10: Belföld - :

Hírsaláta

MAGYAR A ROMÁN KULTURÁLIS INTÉZET­BEN. A szenátus honlapján található közlemény szerint a felsőház hétfőn megszavazta a Román Kulturális Intézet új vezetőtanácsának összetételét. Az RMDSZ javaslatára a testület tagjává választották Demény Péter írót, a Látó szerkesztőjét. (Transindex)
2012-10-10: Közélet - Fekete Réka:

Pedagógusok az iskolapadban

Több mint ötszáz háromszéki pedagógus részvételével a megye öt városában indították el a kétszáznyolcvan órás, BaCov-ia elnevezésű ingyenes képzéssorozatot, amelyen a tanárok annyi kreditpontot szerezhetnek néhány hónap alatt, amennyit öt évenként kellene begyűjteniük.