Énekkel, igényesen

2012. október 27., szombat, Közélet

Igényesen előadott, de könnyed, szórakoztató műsorral jelentkezett a sepsiszentgyörgyi Cantabile Trió (képünkön).

A Gábor Áron Teremben szerda este tartott koncerten Babos-Szélyes Margit szoprán, Krecht Emese zongorista és Könczey Kinga fuvolás és énekes idei Szent György-napi koncertjének tovább alakított repertoárját tovább csiszolt előadásban hallhattuk. A Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai – ahogyan művészetet oktató pedagógusokhoz illik – igyekeztek diákjaiknak is példát mutatni. A Ludwig van Beethoven által feldolgozott ír és walesi dalok mellett ismét felcsendültek a kifinomultabb előadásmódot igénylő Mozart-, Weber- és Cherubini-áriák, a műsor harmadik részében pedig a rendkívül hangulatos Mendelssohn-duettek, ráadásul magyar szöveggel.(fer-)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 368
szavazógép
2012-10-27: Közélet - :

Kézdivásárhelyen járt Cseke Attila

A kézdivásárhelyi kórházat kereste fel csütörtökön Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi miniszter Bokor Tibor polgármester társaságában.
2012-10-27: Közélet - :

Falufelelőst választottak Miklósváron

Csütörtök este alig egyórás voksoláson választotta meg Miklósvár falufelelősét, a 388 szavazatra jogosultból negyvenhárman vettek részt az eseményen.