Elhalálozás

2012. november 9., péntek, Elhalálozás

Elhalálozás
„Tele szívem békével / Túllátok már a földi rácson. / Fáj az élet. Min­den­kit / Kérek: ne, ne, ne  bánt­son!” (Ady Endre)
A jóság síró vágyával élt, kis testében szorongó nagy lélekkel, félig beváltott ígéretekkel. Mert szárnyakkal ajándékozta meg az Élet, de ikaroszi bátorsággal túl közel került a Naphoz,
KÓSA APOR,
a drága gyermek, szerető testvér és sógor, rajongó nagybácsi, unoka, keresztgyermek, unokatestvér, a Székely Mikó Kollégium és a Néri Szent Fülöp Álta­lános Iskola tanára búcsút mondott szeretteinek.
Lelke örökre velünk marad, testétől búcsút veszünk november 11-én 14 órától a szemerjai új ravatalozóháznál.
Részvétfogadás 12 órától.
Gyógyíthatatlan sebekkel, a gyászoló család

4261578

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a felsőlemhényi
id. LUKÁCS GÁBOR
szerető szíve életének 87. évében megszűnt dobogni.
Temetése 2012. november 11-én 13 órakor lesz a lemhényi ravatalozóháztól a Szent Mihály-hegyi temetőben.
A gyászoló család
5843
Fájdalomtól megtört szív­vel tudatjuk, hogy a szerető férj, édesapa, nagytata és dédapa, a haralyi születésű kovásznai
id. GAZDA MIHÁLY
életének 90. évében elhunyt.
Drága halottunkat 2012. november 10-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a közös ravatalozóházból katolikus szertartás szerint.
Virrasztó november 9-én 17 órától.
A gyászoló család
11917
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették, tisztelték, ismerték, hogy
özv. HORVÁTH
(szül. KELEMEN) IDA,
a székelykeresztúri volt református lelkész özvegye
életének 90., özvegységének 12. évében 2012. november 4-én hajnali négy órakor elhunyt.
Drága halottunkat november 10-én 12 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi Vár­temp­lom ravatalozójából a református egyház szertartása szerint a vártemplomi temetőben.
Gyászoló szerettei
4261561


Részvétnyilvánítás
Őszinte részvétünket és mély együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak KÓSA APOR elhunyta alkalmával.
A Kiwanis Klub tagjai
4261585
A sepsiszentgyörgyi történelem és társadalomtudomány szakos tanárok közössége őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak kollégájuk, KÓSA APOR elhunyta alkalmából.
2278/b
Volt kollégánk, KÓSA APOR hozzátartozóinak Isten vigasztalását kérve őszinte részvétünket fejezzük ki.
A sepsiszentgyörgyi Református Kollégium munkaközössége
4261552
Megrendülve értesültünk az egykori osztálytárs és kiváló diák, KÓSA APOR történelem szakos tanár korai haláláról. Őszinte részvétünket és mély együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak.
Az 1998-ban végzett XII. D osztályos vén diákok
és osztályfőnökük
4261569


Megemlékezés
Üres lett az udvar, csendes a ház, hiányzol közülünk, és ez nagyon fáj. Szemünkben könnyel, szívünkben fájdalommal emlékezünk a rétyi id. ZOLTÁNI ÁRPÁDRA halálának harmadik évfordulóján. Nyu­galma legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4261574
Fájó szívvel emlékezünk a berecki KOVÁCS ERZSÉBETRE, aki hat hónapja távozott szerettei kö­réből. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4261581
„Búcsú nélkül távoztam közületek, de szívetekben megmarad emlékem. Szeres­sétek egymást, és tartsatok össze, hisz lélekben én is veletek vagyok.” Fájó szívvel emlékezünk a rétyi özv. MAKSAI GÁBORNÉRA ha­lálának első évfordulóján. Csendes pihenést, nyugodj békében.
Gyászoló családod
5844
Soha nem múló fájdalommal emlékezünk drága férjemre, SEGAT TIBORRA korai halálának hetedik évfordulóján. Pihenése legyen áldott, nyugalma csendes.
Özvegye és szerettei
4261014
Kegyelettel emlékezünk az étfalvi MIHÁLY KATALINRA, akit ma hat hete kísértünk utolsó útjára. Nyugodjék békében.
Szerettei
4261504
Örök hiányát érezve, két munkás kezét soha nem feledve, jóságát, szeretetét szívünkbe zárva, fájó szívvel emlékezünk a mikóújfalusi BARTOS SÁNDORRA halálának 25. évfordulóján. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
Hozzátartozói
4261515
Hat hete múlt, hogy drága szerettünk, a magyarhermányi özv. id. CSOG JÁNOSNÉ elhunyt. Nyugodjék békességben. Ezúttal mondunk köszönetet Deák Brigitta doktornőnek fáradhatatlan munkájáért, Fancsal Zsolt tiszteletes úrnak vigasztaló gyászbeszédéért, szomszédasszonyainak, Domokos El­zukának és Baló Irmának és mindazoknak, akik segítségünkre voltak, valamint a nagyszámú tisztességtevő gyülekezetnek.
Szerettei
4261530
Jóságát, szeretetét szívünkbe zárva, kegyelettel emlékezünk id. BOKOR KÁROLYRA halálának 10. évfordulóján. „Örökre megtart szívünkben az emlékezés!”
Hozzátartozó szerettei
4261517
Kegyelettel emlékezünk GÖDRI JÁNOSRA halálának tizenötödik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4261540
Fájó szívvel emlékezünk BORDÁS ISTVÁNRA halálának hatodik évfordulóján. Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
Szerettei
4261543
Szomorú szívvel emlékezünk DOBAI MARGITRA halálának második évfordulóján. Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Szerettei
4261555
A 40 éves kortárstalálkozó alkalmával emlékezünk osztályfőnökünkre, KRAIGERO ISTVÁNRA és osztálytársainkra, BIR­TALAN PIROSKÁRA, TÉGLÁS ILDIKÓRA, ÜTŐ SZABOLCSRA és GOREA VALENTINRA.
A kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola vén diákjai
4261570
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1292
szavazógép
2012-11-09: Nyílttér - :

Percek helyett hetek, egy kártyáért

Lejárt a személyazonossági igazolványom, és újat kell kiváltanom, de csak járok ide-oda a hivatalok között, mint egy pingponglabda. Mindenről papír kell, és mindent nekem kell kiváltanom és elszállítanom, mindenütt kérvény és pénz ellenében, és minden esetben többnapos várakozásra ítélnek, az utánajárásról nem is beszélve.
2012-11-09: Közélet - Váry O. Péter:

Felértékelődő Székelyföld

Tegnap a sepsiszentgyörgyi városházán mutatták be azt a nemzetközi projektet, mely a demográfiai folyamatok, a migráció vizsgálata révén próbál szakmai hátteret nyújtani a hosszú távú közpolitikák megalkotására – közérthetőbben: eme folyamatok elemzésével olyan előrevetítéseket alkotnak, melyekből kiderül, hogy például harminc év múlva hány bölcsődei helyre lesz szüksége Sepsiszentgyörgynek. És ami talán ennél is nagyobb haszon az erdélyi magyarság számára: olyan stratégiák kidolgozásához szolgáltat támpontokat, melyek révén megállítható a népességfogyatkozás.