Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egyéves a kézdivásárhelyi EMI

2012. november 10., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Idén októberben az Erdélyi Magyar Ifjak kézdivásárhelyi szervezete is ünnepelhetett: egy év telt el a szervezet újraalakulása óta, és rengeteg rendezvényt tudhat a háta mögött. Az eseményre a szervezet székhelyén, a Demokrácia Központban került sor.
 

  • Fotó: Ürmösi Mihály Levente
    Fotó: Ürmösi Mihály Levente

 Az évfordulós ünnepségen Bardócz Csaba is részt vett. Közös munkáink emlékére – mint például az Adj, király, katonát vetélkedő regionális elődöntője – meglepett bennünket egy fal­dísszel, mely a Szózatot tartalmazza. A cél az volt, hogy emlékeztesse kicsiny szervezetünket céljaira, s hogy soha ne feledjük ezeket a sorokat: „Hazádnak rendületlenül légy híve, oh, magyar.”
A szervezet éves tevékenységének bemutatása során szó esett a táncházról, a Pro Historia rendezvénysorozatról, melynek részeként már négy témában is tartottak előadást Kézdivásárhelyen. Majd átadtuk Mihály István háromszé­ki EMI-elnöknek köszönőlevelünket, melyben hálánkat nyilvánítjuk a sepsiszentgyörgyi szervezet minden tagjának. Az ünnepségről viszont ők sem engedtek el ajándék nélkül: ekkor kaptuk meg a számunkra készíttetett pecsétet is.
Mint minden születésnapi eseményen, itt is a torta volt a fő attrakció, ezt a kézdivásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi EMI-sek együtt fogyasztották el. Majd közösen átvonultunk az alkalomra szervezett zenés eseményre, ahol a zabolai szervezet tagjai is csatlakoztak hozzánk. Az estét felszabadult, baráti hangulat jellemezte. Néhányan táncparketti képességeiket is megcsillantották – nagy meglepetésünkre –, sőt, pacsirtákban sem volt hiány.
Mindezekre visszagondolva boldogan jelenthetjük ki: ünnepségünk minden téren kiteljesedett. Magabiztosan, új tervekkel tekintünk az előttünk álló év elé.

Györbiró Emese
Incze-Borbándi
Johanna Mária

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1146
szavazógép
2012-11-10: Kiscimbora - :

Vár a Varázskuckó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlege november 15-én, jövő csütörtökön 16.30 órától ismét a Varázskuckóba várja a mesekedvelő gyermekeket őszi beszélgetésre, közös időtöltésre..
2012-11-10: Kovakő - diákmelléklet - :

Mesél a kalauz bácsi

S felkerekedik a XXI. század fiatalja is, veszi batyuját, instant húslevesét és kávéját, otthoni ízektől mentes cókmókját, felül a Ro­mán Államvasutak egyik vonatjára, melyen a háromhetes piszok, illetve a penészes zsemlemorzsa látványa már nem okoz semmiféle problémát „kifinomult” ízlésvilágában.