Mi, hol, mikor

2007. december 17., hétfő, Mi, hol, mikor?
Zene

* A baróti Városi Művelődési Ház nagytermében ma 18 órakor karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó dalokkal és kórusművekkel lépnek fel a Gyöngyharmat és Visszhang ifjúsági kórus, a Zathureczky Gyula református és a baptista egyházak kórusai, a Kájoni Consort régizene-együttes és a Rozmaring népi kórus. A belépés díjtalan.

* A Brassói Filharmónia csütörtökön 19 órától a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében rendkívüli ünnepi hangversenyt tart. Vezényel: Radu Pop, közreműködik a Constraste-trió: Ion Bogdan Ştefănescu (fuvola), Sorin Petrescu (zongora), Doru Roman (ütőhangszerek). Műsoron a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó népszerű zenedarabok. A koncert bérleten kívüli előadás. * Vasárnap a helybeli Snaps Vocal Band koncertezik a színház kamaratermében Cserkész Emese vezetésével. Jegyek a színház pénztárában kaphatók.

Kiállítás

* A baróti Művelődési Ház kistermében ma 17 órakor kovácsoltvas ajándéktárgy-kiállítás nyílik. Az ajándéktárgyak készítője, ifj. Bene János az eladásból származó bevételt a rákos betegek megsegítésére fordítja. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

* A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeumban holnap 18 órakor megnyílik a Plugor Sándor Művészeti Líceum adventi kiállítása, melyet Várallyay Réka és Sántha I. Géza művészettörténészek nyitnak meg. Az ünnepségen fellép az Eufónia kórus Sipos Zoltán karnagy, tanár vezetésével. Házigazda: Szőcsné Gazda Enikő muzeológus.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamá­si Áron Színház bábtársulata holnap 13 órától Gelencén, szerdán 11 és 17 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban mutatja be Betlehem című előadását. Rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán.

Színház

A Tamási Áron Színház társulata a John Steinbeck regényei alapján készült, George és Lennie című előadását Barabás Olga rendezésében holnap 18 órától a Puskás Tivadar Szakkö­zépiskola, szerdán 18 órától a Székely Mikó Kollégium diákbérleteseinek mutatja be a nagyteremben.

Paul Schönthan―Franz Schönthan―Kellér Dezső A szabin nők elrablása című zenés bohózatát szilveszter estéjén 18 órától mutatja be a Tamási Áron Színház, rendező: Keresztes Attila. Jegyek a színház pénztárában kaphatók, nyitvatartási rendje: kedden, szerdán és csütörtökön 11―15, pénteken 11―13 óráig, valamint másfél órával az előadás kezdete előtt is. További információért forduljon a Tamási Áron Színház közönségszervező irodájához, telefon: 0267/312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336. Színházjegyét a közönségszervezőktől telefonon is megrendelheti.

*

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma 19 órától az Ünnep című cirkuszszínházi produkcióját mutatja be, rendező-koreográfus: Uray Péter.

*

A sepsiszentgyörgyi Városi Művelődési Ház Pinceklubjá­ban — a magyar kabaré 100. évfordulója alkalmából — szerdán 18 órától a Visky Árpád Színjátszó Kör bemutatja Szót kér a rakoncátlan kistestvér című vidám zenés műsorát. Az előadást Karinthy Frigyes, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Szép Ernő és mások írásaiból szerkesztette és rendezte László Károly, a Tamási Áron Színház színművésze.

Sikeres Szent Erzsébet-gyűjtés az idősekért

A Gyulafehérvári Caritas minden évben egy szociálisan hátrányos helyzetű célcsoport megsegítésére szervezi meg a hagyományos Szent Erzsébet-gyűjtést. Idén november 18-án az egyedülálló, magányos idősek megsegítésére gyűjtöttek Erdély katolikus templomaiban és a helyi Caritas-kirendeltségeken. A gyűjtés során összesen 134 738,1 új lej gyűlt be az idősek javára. Ez az összeg a tavalyi Szent Ezsébet-gyűjtés eredményéhez képest mintegy harmincszázalékos növekedést jelent. A begyűlt adományokból közösségi programokat szervezünk az egyedülálló idősek magányának enyhítésére (karácsonyi ünnepségek szervezése, pásztorjátékok bemutatása), illetve szükség szerint konkrét anyagi támogatást is nyújtunk a szükséget szenvedő idős személyeknek (gáz- vagy villanyszámla, közköltségek kifizetése, tűzifa vásárlása). Emellett élelmiszercsomagokat vásárolunk mintegy ötezer szükséget szenvedő idős ember karácsonyának szebbé tétele érdekében. Az élelem megvásárlásáról és kiosztásáról a Caritas-kirendeltségek és -munkapontok vezetői gondoskodnak a plébániai Caritas-csoportok segítségével. Az előző évekhez hasonlóan az idei gyűjtés eredménye is jelzi, hogy bár társadalmunk számos gonddal küzd, érdemes célirányosabban is felhívni a figyelmet a nálunk nehezebb sorsú emberekre. A szegény asszony két fillérje révén bár egy kis időre szebbé teheti a szükséget szenvedők életét. Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik áldozatot hoztak azért, hogy rászoruló embertársainkon segíthessünk.

Dr. Márton András Caritas-igazgató

Vállalkozók figyelmébe!

A könyvvizsgálók és hites könyvelők testületének Kovászna megyei fiókszervezete a vállalkozók tudomására hozza, hogy a 2007. évi 269-es törvény értelmében az éves beszámolókat (bilanţ şi anexe) csak aktív könyvvizsgáló (expert contabil), illetve a felsőfokú gazdasági végzettséggel rendelkező gazdasági igazgató vagy főkönyvelő alkalmazotti minőségében írhatja alá.

Közlekedés

Közúti ellenőrzés. Múlt héten a rendőrök a közúti ellenőrzés során negyvenegy kihágást észleltek, ebből két ittas vezetés, hét gyorshajtás, hét biztonsági öv nélküli vezetés. Ugyanakkor három gyalogost, hat kerékpárost és két robogóst büntettek meg.

(Rendőrségi tájékoztató)

Állásbörze

A megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatalnál nyilvántartott állásajánlatok: egy-egy turisztikai ügynök (felsőfokú végzettség — ff. vagy főiskola), biztonsági őr, menedzserasszisztens (líceum), tanácsos (gazdasági ff.), szabó (szakképesített — szk.), ács (szk.), villanyszerelő (szk.), villanyszerelő gépkocsira (szk.), postás, vasbetonszerelő (szk.), készletkezelő (kf.), gondozó, takarítónő, munkafelügyelő (ff.), vízvezeték-szerelő (szk.), szaniterszerelő (szk.), kézi könyvkötő (szk.), kereskedelmi dolgozó (kf.), árumozgató, szakképzetlen erdészeti munkás (kf.), számítógép-kezelő (ff.), őr (kf.), pszichológus (ff.), pszichopedagógus (ff.), munkafelügyeleti előadó (kf.), egészségügyi iktató (hivatalnok, kf.), tehergépkocsi-vezető (kf.), hőkezelő (szk.), autóbádogos (szk.), nyomdász (szk.), szobafestő (szk.), két-két biztosítási ügynök (líceum), kereskedelmi ügynök (kf.), báros (szk.), pénzügyi tanácsadó (ff.), műanyag-extrudáló (elektromechanikai líceum), energetikai berendezéseket szerelő és karbantartó villanyszerelő (szk.), gipszkartonszerelő (szk.), számítógépes tervező (kf.), taxisofőr (szk.), építőiparban dolgozó szakképzetlen munkás, három-három szaknevelő (szaklíceum), takarítónő, általános egészségügyi asszisztens (technikum), járműmosó, faipari lakkozó (szk.), vakolókőműves (2007-ben végzett), négy géplakatos (szk.), öt-öt villamos hegesztő (szk.), burkolómunkás (szk.), hat szakács (szk.), hét pincér (szk.), kilenc általános asztalos, tizenegy szakképzetlen munkás, tizenkét elárusító (szk.), tizenöt szakképzetlen konfekciós munkás, tizenhét rendelésre dolgozó konfekciós (szk.).

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2007-12-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

A benzinadalék is fontos

Szabályszerűen dolgoznak a benzinkutak megyénkben, legalábbis a fogyasztóvédelmi hivatal ellenőrei szerint, akik a legsúlyosabb kihágásnak azt találták, hogy az egyik cégnél az üzemanyaghoz kevert adalékokat és ezek esetleges ellenjavallatait nem hozták az ügyfelek tudomására.
2007-12-17: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a kóbori születésű
JÓZSA IMRE
életének 92. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2007. december 18-án 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Özvegye, lánya, unokája és annak családja
2505381