Egyesületi életÜnnepel az MSC

2007. december 17., hétfő, Sport

Nincs ebben semmi meglepő, megszoktuk már, hiszen az MSC azon ritka klubok, egyesületek közé tartozik, amely minden esztendőben megünnepelte sportolóit az esztendőben nyújtott teljesítményükért.

Így lesz ez az idén is. Ezúttal a Park vendéglőben pillantanak vissza az év nagy versenyeire, eredményeire, itt jelzik sebtében — ünnepkor nem illik megterhelni a szürkeállományokat — az új esztendőre szőtt terveket. Eltérően az előző évek hagyományaitól, ma 17 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik az ünnepség.

Nem akarok ünneprontó lenni, de messze áll tőlem a dicshimnusz gondolata is, így aztán igyekszem az igazság ösvényén maradni. Na szóval, kezdem azzal, hogy az objektív körülmények közepette, a pontozandó (mert ma a román sportéletben ez a trend, igaz, nem a legjobb, hiszen sújtja a sportjátékokat) eredmények alapján az MSC marad megyénk sportmozgalmának zászlóvivője. Ha az atlétái az idén adósak is maradtak a éremgyűjtésben, helyükre léptek a birkózók, akik minden idők legeredményesebb évét zárták az idén — világ- és Európa-bajnokságon szerepeltek, ez utóbbiról ezüst- és bronzérmeket hoztak, az országos bajnokságokon pedig egy szekérderéknyi arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek —, a tornász Adrian Bucur tagja lett az olimpiára készülő válogatott keretnek, a női kézilabdacsapat pedig kemény küzdelemben harcolta ki a felsőházba jutás jogát.

Adrian Bucur mellett az olimpiai kvóta megszerzéséért küzd majd 2008-ban a két felnőtt válogatott atléta — Maricel Ionaşcu, George Halapciuc —, a három birkózó leány: Mihaela Munteanu, Bianca Ianculovici, Adina Popescu. És hadd mondjam el azt is, hogy függetlenül a kézilabdázók bajnokságban elfoglalt helyétől, ebben a csapatban van két-három olyan játékos, aki korosztályának válogatottja lehet. Ilyen tehetségek birtokában kötelessége az MSC-nek támogatni őket, és nem akármilyen szinten, hanem úgy, hogy garantálja a fejlődésük folytonosságát, sőt, fokozását. De csak a már feltűnt tehetségeket? Nem, ennél sokkal többet várunk a klubtól! Ez a több pedig a második vonalra való figyelést célozza, hiszen ezzel tudja megoldani csak az őrségváltást, mely biztosítja aztán a magas szintű eredményesség folytonosságát.

És akkor még nem szóltam létesítményeinek korszerűsítéséről, pedig a mögöttünk maradó esztendőben e téren is tett egyet s mást a klub. Gondolunk itt az erőteremre, az eredményt jelző táblára, a szállodára, az étteremre... a sportfelszerelésekre. Na meg az sem lebecsülendő tény, hogy megteremtette a versenyekre való felkészülés, a versenyeken való részvétel lehető legjobb feltételeit.

Mi tagadás, év közben el-elhangzottak kifogások a klub adminisztrálta létesítmények felhasználására vonatkozóan. Most nem vitatom ezek jogosságát, mert minden háznak megvan a füstje, vagy szél fúvatlan nem indul, úgy sohasem lesz, hogy mindenkinek jó legyen... Tény viszont, hogy két felső osztályú csapat játszik a sportcsarnokban, országos bajnokságokat láthattunk tornászok, birkózók részvételével, minifoci, futsal, gyeplabda szerepelt az év folyamán a sportcsarnokban, s nem egy kulturális rendezvény. Valamennyi esetében a klub munkaközössége az elvárások szintjén állt, pedig az alkalmazottak létszáma nem túlfeszített, ellenkezőleg... Kevesen, de becsületesen dolgoztak.

Úgy érzem, emelt fővel ünnepelhet a klub, megyénk, városunk egyetlen olimpiai érdekeltségű egysége.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2007-12-17: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a kóbori születésű
JÓZSA IMRE
életének 92. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2007. december 18-án 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Özvegye, lánya, unokája és annak családja
2505381
2007-12-17: Sport - Áros Károly:

Szavazzunk 2007 legjobbjaira

Még négy nap áll rendelkezésünkre, hogy lerójuk tiszteletünket, elismerésünket, hogy kifejezzük köszönetünket sportolóink előtt a lassan mögöttünk maradó esztendőben vidékünk sportdicsőségének öregbítésében véghezvitt tetteikért — bajnoki címekért, érmekért, nemzetközi porondon aratott sikereikért.