PeriszkópNa, mi lesz?

2007. december 17., hétfő, Sport

A megyei sportigazgatóság konzultatív tanácsának nemrégiben megrendezett ülésén maga az ülést patronáló prefektus, György Ervin megfogalmazásaiban többször elhangzott a koordinálás szó. Minden alkalommal ez volt az alap kicsengés: hiányzott, hiányzik megyénk sportmozgalmának irányítómunkájából!

A prefektus észrevétele, következtetése, megjegyzése helyénvaló, igaz. S ha helyénvaló, s ha igaz — márpedig ezer százalékban az! —, akkor hogyan tovább? A nagyszerű észrevétele, következtetése, megjegyzése után mi lesz, mit lép a prefektus úr? A lépcsőkön lefelé, az utcán hazafelé...? Ez is kell, az nem vitás, de ettől nem lesz megyénk sportmozgalma koordináltabb! És attól tartok, sőt, meggyőződésem, hogy attól sem, ha figyelmezteti az igazgatói szék jelenlegi elfoglalóját — a rossz nyelvek szerint barátját —, hiszen többévi sportigazgatói szereplése — nem aktivitása, munkája — igazolja, bizonyítja, erre a hivatásra képtelen. Lehet, mint pártkatona kifogástalan, de mint sportigazgató egyenesen alkalmatlan. Sem sportos felkészültségéről, sem elhivatottságáról, sem kezdeményezőkészségéről, sem elképzeléseiről tanúbizonyságot eddig nem tett, nem adott!! Ezek nélkül pedig vezetni, koordinálni nem lehet!! Legyen világos mindenki előtt, a mélyrepülés — mely jellemzi sportéletünket — oka nem a pénzhiány, hanem ahogy a prefektus mondta, a hiányzó koordinálás.

Mire várnak, uraim?! Újabb három évre, hogy megrendezhessék a konzultatív tanács sorrendben harmadik ülését?

Annyi fiatal, képzett, bizonyítani akaró testnevelő tanárunk van, akik képesek volnának sportmozgalmunk irányítására, tehetetlenül nézik — mert egyebet nem tehetnek —, mint süllyed egyre mélyebbre annak a vidéknek és népének sportélete, mely olyan világhírességeket adott az egyetemes sportnak, mint a négyszeres olimpiai bajnok Szabó Kati, a többszörös világbajnok Radó Ilona, Ugron Jozefina, Nagy Irén, Kicsid Gábor kézilabdázók, az Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Derzsi Ede röplabdázó... hogy csak néhány nevet említsek.

Na, mi lesz? Megvárják, míg teljesen elsüllyed?... Nagyon sokba kerül majd, hogy újra felszínre hozzák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1849
szavazógép
2007-12-17: Sport - Iochom István:

Barátság Kupa Kézdivásárhelyen (Teke)

December 14-én a kézdivásárhelyi tekepályán véget ért a Barátság Kupa amatőr tekebajnokság ötödik fordulója.
2007-12-17: Sport - Áros Károly:

A nemzet testőrei (Az egyetemes magyar sport)

Hogy mivel magyarázható a magyar vívósport csodálatos sikereinek titka, nehéz biztosan megmondani, hiszen a krónikák azt regélik, hogy például a székelyek fegyvertelenül mentek Rákóczi táborába.