Mi, hol, mikor

2007. december 19., szerda, Mi, hol, mikor?
Színház

A Tamási Áron Színház társulata a John Steinbeck regényei alapján készült, George és Lennie című előadását Barabás Olga rendezésében ma 18 órától a Székely Mikó Kollégium diákbérleteseinek játssza a nagyteremben.

*

A sepsiszentgyörgyi városi művelődési ház Pinceklubjában a magyar kabaré 100. évfordulója alkalmából ma 18 órától rendhagyó színháztörténeti óra lesz. A Visky Árpád Színjátszó Kör bemutatja Szót kér a rakoncátlan kistestvér című műsorát. Rendezte László Károly, a Tamási Áron Színház színművésze. A bemutató előadásra a belépés ingyenes, a helyek száma korlátozott, ezért a szervezők kérik az érdeklődőket, részvételi szándékukat jelezzék a 0267/352 460-as telefonon.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamá­si Áron Színház bábtársulata ma 11 és 17 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban bemutatja Betlehem című előadását. Rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán.

Színielőadás

A kézdivásárhelyi Vigadó­ban holnap 17 órától Mántó Emese tanítványai előadják Andersen A kis gyufaáruslány című meséjének színpadi változatát.

Zene

* A brassói Transilvania Egyetem zene szakának dr. Claudia Pop egyetemi professzor vezette canto-osztálya rendkivüli karácsonyi koncertet tart Megszületett a Megváltó címmel ma 17 órakor a sepsiszentgyögyi Székely Nemzeti Mú-zeumban. Fellép: George Dragomir, Teodor Marin, Emilia Calefariu, David Francu, Vári Orsolya, Silviu Luca, Alex Soare. Zongorán kísér: Ionuţ Uliţa.

* A Brassói Filharmónia holnap 19 órától a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében rendkívüli ünnepi hangversenyt tart. Vezényel: Radu Pop, közreműködik a Contraste trió: Ion Bogdan Ştefănescu (fuvola), Sorin Petrescu (zongora), Doru Roman (ütőhangszerek). Műsoron népszerű karácsonyi zenedarabok. Bérleten kívüli koncert.

* A baróti művelődési házban szombaton 20 órától az ERSZI szervezésében Ba-rock címmel megtartják Erdővidék rockkarácsonyát. Fellép: a Kopor-Show, a Bloodrevenge és a Rockvailer.

* A Sola Scriptura Egyesület szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban Született néktek a Megváltó címmel karácsonyi hangversenyt tart. Fellép a bukaresti Sola Scriptura Kórus, a helyi Maranatha Kórus és vendégelőadók. A belépés ingyenes.

* A Vox Humana Művelődési Egyesület szervezésében szombaton 19 órától a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban karácsonyi vokál-szimfonikus hangversenyre kerül sor. Műsoron karácsonyi énekek az európai népek zenéjéből, valamint Antonin Dvorák Te Deum című műve. Közreműködik a Pro Musica és a Vox Humana kamarakórus (karvezetők: Sipos Zoltán és Szilágyi Zsolt), szólista Sebestyén Lázár Enikő szoprán és Szilágyi Zsolt bariton és a Georgius zenekar. Vezényel Szőnyi Zoltán. (Fer-)

Röviden

Filmklub. A sepsiszentgyörgyi Cabiria Filmklub ma 19 órától a megyei művelődési központban (a volt Nemzeti Bank-épületben) válogatást mutat be a Filmtett ― Duna Műhely Filmtábor 2006-os, Csíkszépvízen készített filmjeiből.

Táncház lesz a sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban ma 20 órától. Zenél a Háromszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. Házigazda és oktató: Tőkés Zsolt és párja.

Madárkarácsony. A sepsiszentgyörgyi Kőrösi Csoma Sándor Napközi Otthon holnap 11 órától megtartja a hagyományos madárkarácsonyt. Minden érdeklődőt szeretettel elvárnak.

Várják a könyveket. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár december 27-ig a könyveiket késve visszajuttató, feledékeny olvasóitól nem kér késedelmi díjat.

Találkozók. A Pránanadi-tanfolyamok háromszéki és Brassó megyei résztvevői ma 17 órától tartják éves találkozójukat Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. S A szívbetegek sepsiszentgyörgyi egyesülete holnap 17 órától tartja évzáró találkozóját a kórház étkezdéjében. Ez alkalommal beadják az elmaradt influenza elleni védőoltásokat is.

Kismama-klub. Sepsiszentgyörgyön holnap 16 órától a 3-as bölcsődélben Bodor Enikő szociális munkás a házastársi konfliktusokról beszél.

Fogadóóra. A Magyar Polgári Szövetség Sepsiszentgyörgy, Konsza Samu utca 21. szám alatti székházában ma 18―19 óráig Gazda Zoltán, a sepsiszéki szervezet elnöke tart fogadóórát. Telefon: 0267/318 180.

Áramszünet. Ma 8―17 óráig Felsőlemhényben a 2-es és a 3-as transzformátorállomás körzetében, holnap 9.30―17.30 óráig Baróton az állami alapból épített tömbházakban, a vágóhídon és a Kronstadt Kft.-nél szünetel az áramszolgáltatás.

Táncműsor

A Kovásznai Gyermekek Klubjának táncegyüttesei pénteken 17 órától a városi művelődési ház szabadtéri színpadán bemutatják a Táncoló hópelyhek című zenés-táncos műsorukat. Rendezte: Horváth Zita táncoktató.

Ünnepre várva

Illyefalván pénteken 10 órától a kultúrházban karácsonyi ajándék- és dísztárgykészítésre várják az érdeklődőket (gyöngyfűzés, kötélfonás, szárított növényekből készült tárgyak), közben vetélkedők zajlanak, 17 órától Vili, a bohóc szórakoztatja a közönséget, majd koncertek következnek, fellép: Gery (pop), Majláth Attila (etnopop), végül diszkó lesz.

Az MSC legjobb sportolói 2007-ben

Hétfőn délután a sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sport Club ünnepélyes keretek között értékelte ez évi teljesítményét, majd díjazta legjobb sportolóit. Az év sportolója címet a birkózó Mihaela Munteanunak adományozta, a legjobb atléta díját George Halapciuc, a legjobb tornászét Adrian Bucur, a legjobb kézilabdásét Zerkuláné Bodor Enikő kapta. Gratulálunk valamennyiüknek, és minden MSC-sportolónak kellemes karácsonyi ünnepeket, eredményekben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Kosárlabda

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen ISK győzelemmel zárta az őszi idényt. A Váncsa Kató által irányított csapat 64—52-re győszte le a Sportul Studenţescet. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2007-12-18: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Putyin az élen
Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap közölte, hogy kész a kormány élére állni, amennyiben Dmitrij Medvegyev jelenlegi első miniszterelnök-helyettest megválasztják államfővé. Putyin az Egységes Oroszország párt kongresszusán egészen formálisan is javasolta Medvegyev jelölését az elnöki tisztségre.
2007-12-19: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy a kisborosnyói születésű
id. ALBERT JÓZSEF
életének 55. évében hirtelen elhunyt.
Földi maradványait 2007. december 20-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kisborosnyói családi háztól.
Szerettei
2505385