Bővülnek a kapcsolatok

2007. június 16., szombat, Közélet
Az angliai Devon és a magyarországi Baranya megyével szövetkezett Háromszék.

Az együttműködési szerződés ünnepélyes aláírására a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében került sor tegnap. Demeter János, a megyei tanács elnöke hangsúlyozta, megteremtették a jogi keretet, ezentúl a szakemberek feladata közös pályázatok összeállítása, s felkínálta, aki teheti — civil szervezetek, művelődési intézmények, iskolák —, éljen a lehetőséggel, és húzzon hasznot belőle.

Hargitai János, Baranya megye közgyűlésének elnöke kifejtette, az együttműködés lényege az európai uniós pénzek lehívása, amelyben a brit partnernek nagy tapasztalata van. Brian Greenslade devoni önkormányzati vezető elmondta, elsősorban a turizmusban lát együttműködési lehetőséget, s hozzá­tette, a romániai utak és a közszállítás terén még igen sok a javítanivaló. Háromszéknek ez a harmadik hármas együttműködési megállapodása, korábban Veszprém és a franciaországi Maine-et-Loire, valamint Heves és a svédországi Värmland megyével lépett kapcsolatba.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2007-06-16: Közélet - Fekete Réka:

Hurrá, vakáció!

Vannak, akik már ma reggel csomagolnak a hátizsákba, és indulnak táborba, nagyszülőkhöz, tengerpartra, több ezer háromszéki diák pedig a különböző szintű záróvizsgákra készül.
2007-06-16: Máról holnapra - Bogdán László:

Az Omar Hajszám-ügy

végére, úgy tűnik, pont került, hiszen a bukaresti ítélőtábla húsz év börtönbüntetésre ítélte a szíriai üzletembert terrorcselekményben való részvétel miatt.