SportéletÜnnepelt az MSC

2007. december 20., csütörtök, Sport
Jó volt látni, hogy együtt van a jóban is egy közösség, ez esetben az MSC sportolói, edzői, alkalmazottai, vezetői. Igen, a jóban, mert év közben volt rossz is.

Volt, amikor mindennapi életében összeolvadtak a hétköznapok a vasárnapokkal, volt úgy is, hogy bírálat érte a közösséget, mert nem teljesítette mindenki elképzelését, mert habozott, tétlenül egy helyben topogott, amikor a Szuperligába jutott női kézilabdacsapata, mert... mert... Most viszont együtt ünnepelték azt, amit ünnepelni lehetett, a birkózók Európa-bajnoksági sikereit, több mint tíz országos bajnoki címét, a női kézilabdázók Szuperligába jutását, Adrian Bucur (tornász), Mihaela Munteanu, Bianca Ianculovici, Adina Popescu bővített olimpiaikeret-tagságát, George Halapciuc válogatott keretbe kerülését. Ünnepeltek, és reménykedtek abban, hogy az egyéni sportágak három szakosztályának mindenike legalább egy sportolóval jelen lesz a pekingi olimpián, reménykedtek abban, hogy Mircea Bucă edző fáradságát siker koronázza, s sikerül ,,összehoznia" azt a csodát, mely megmenti a kieséstől a csapatot.

Jó volt látni, hogy együtt a Club, hogy csatlakozott hozzá a város polgármestere, Albert Álmos, a kézilabdázók szponzora és a megyei szövetség vezetője, Szabó Csaba. És megjelent az ünnepélyen Marian Ştiopu sportigazgató is. Mi tagadás, hiányoltuk a megyei tanács képviselőit, elvégre ők voltak a Szuperligába jutás felpörgetői, erőltetői. Csak nem ment el a kedvük a csapat őszi mérlegének láttán?...

A Club tehát hagyományaihoz hűen idén is szembenézett önmagával, aztán értékelte eredményeit, díjazta legjobbjait. Példája követendő. Két hét van még hátra, behozható a lemaradás. (áros)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2631
szavazógép
2007-12-20: Sport - Ferenczy L. Tibor:

Nem tudunk pályázni? (Jeyzet)

A MOL Románia idén is meghirdette a fiatal sporttehetségek támogatására a Segíthetek? pályázatot. A Violeta Beclea-Székely, Simona Amânar-Tabără, Camelia Potec és Gyenes Emanuel alkotta zsűri döntése alapján 52 sportoló részesült támogatásban. Eddig minden rendben van. Az viszont szomorúan érintett, hogy a félszáz fiatal között egyetlen Kovászna megyei sincs.
2007-12-20: Sport - x:

Hó alatt a vége (Labdarúgás, megyei bajnokság)

A mezőny minden igyekezete ellenére nem tudta befejezni az őszi idényt. Két mérkőzés maradt a ,,hó fogságában" — a Kommandó—Torja és a Zabola—Kommandó találkozó. E két mérkőzés eredménye viszont nem zavarja meg a dobogósok rangsorát. A felnőtteknél Kilyén, az ifjúságiaknál Bereck az őszi legjobb.