Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hazugságok láncolata

2007. december 21., péntek, Máról holnapra
Vasárnap délután a fővárosban, a botanikus kert környékén, sűrű hóesésben autóval ütközött egy Audi személygépkocsi, melynek kormányánál Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt alelnöke, jelenlegi közlekedési miniszter ült.

Az ütközés során a kocsi elsodort egy tizenhét esztendős, a közelben lakó kislányt, aki megsérült. Banális eset, mondhatnánk, csakhogy innen — ezek körülbelül a tények, de ezeket is mindenki másként magyarázza — felpördülnek az események. A miniszter, noha egy később előkerült amatőr felvétel szerint még egy ideig — öt-tíz percig? — a helyszínen tartózkodott, elhajtott, s az esetet csak harminc óra múlva jelentette a rendőrségen! Közben a szemtanúk közül egy fiatalember maroktelefonon hívta a mentőket s a rendőrséget. A beszélgetés fölöttébb kínos, komikus, sőt, tragikomikus részleteket is tartalmazó szövegét szerdán este tényfeltáró riportja során bejátszta a Realitatea televízió. Ebből kiderül, hogyan is működnek ezek az intézmények.

Állítólag elindult a helyszínre egy mentőautó is, a rendőrség is, de a hóesésben nem találták meg a helyszínt, vagy ha igen — itt is egymásnak ellentmondóak a tények —, nem találták meg az áldozatot. Maga a miniszter tagadta, hogy elütött volna valakit, több nyilatkozatában egymással homlokegyenest ellenkező ,,tényeket" állított. Abszurdisztánban vagyunk, a korlátlan lehetőségek hazájában, s rögtön elterjedt, hogy az áldozat családját lefizette a miniszter. A nyomorgó család egy rendkívül agilis, idősebb hölgytagja trágár szavakkal kergette el a Realitatea riportereit, bántalmazta is őket, s az volt a véleménye, hogy hagyják békében őket.

Közben, ugyancsak szerda este, Robert Turcescu, az üggyel foglalkozó riporter két telefonhívást is kapott, az egyiken a felvétel szerint részeg Ludovic Orban fenyegette meg — ezt sajnos nem játszták be —, a másikon egy névtelen személy, ,,a miniszter komája" fenyegetőzött. Robert Turcescu is jobban tenné, mondta, ha meghúzná magát. De megnyugodhat, hamarosan vizsgálni fogják ciprusi ofshore cégeinek ügyét. A fenyegetéssorozat trágár káromkodással zárult, miközben a riporter tagadta, hogy bárhol a világon ilyen cégei lennének.

Ludovic Orban egyértelműen tagadja, hogy elütött volna bárkit is, s az egész ügyet bagatellizálva, politikai támadást sejt a háttérben. A kormányszóvivő szerint Tăriceanu miniszterelnök nem foglalkozik az üggyel — elterjedt, hogy lemondásra szólította fel miniszterét —, várja, hogy az illetékes hatóságok tegyék a dolgukat. Itt a kör bezárul. Egyetlen kérdés van: teszik-e, tehetik-e, amikor számtalan helyről nyomás nehezedik rájuk? Ez remélhetőleg az elkövetkező napokban elválik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2007-12-21: Riport - B. Kovács András:

Karácsony a műveseállomáson (Tíz éve ment és éltet)

A betegek kezelés közben a Duna TV-t nézik
Meghitt, hagyományossá nemesedett karácsonyi ünnepség köszönti év végén a kezelteket a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban működő Sancta Maria műveseállomáson.
2007-12-21: Közélet - Farkas Réka:

Hol szerepel az autonómia? (Vita az alapszabályzatok tartalmáról)

Nem csapta be a Magyar Polgári Szövetség azokat, akik aláírták a párt bejegyzéséhez szükséges íveket — reagált Gazda Zoltán sepsiszéki elnök Márton Árpád RMDSZ-es képviselő korábbi kijelentésére.