Új album az Evilági együttestől

2013. január 28., hétfő, Kultúrkert

A sepsiszentgyörgyi Evilági együttes második, Dalóka című albumát jelentette meg, amelyet a tavalyi karácsonyi angyalváró koncert után Szent György Napokkor mutatnak majd újra be, s ha minden az elképzeléseik szerint alakul, év végére meglesz a zenekar harmadik lemeze is – mondta lapunknak Orbán Ferenc zenész, az album dalszerzője.

Különleges, szülőket és gyermekeket egyaránt célzó produkcióról van szó, ideális, amikor együtt hallgatják, ezzel a lemezzel nyitnak a gyermekközönség felé. Varró Dániel magyarországi költő mondókáit zenésítették meg, az „alapok” Orbán Ferenctől származnak, ám a „végső kiteljesedés” az Evilági csapatának közös munkája. Indítékáról magyarázza, fellapozva Varró köteteit, telibe találta a mondókasorozat, utána pedig „ugyanúgy ömlöttek a dalok”, mint amikor Weöres Sándor verseit zenésítette meg – hangsúlyozza Orbán, hozzátéve: sepsiszentgyörgyi zenészbarátaival, iskolás kórussal közösen készítették el a Dalóka című lemezt, „a korszerű mondókákat korszerű muzsikával öltöztették”. Az Evilági együttes sajátosan sepsiszentgyörgyi formáció, ahol a zenészek nem főállásúak, lehetőségeik és idejük szerint rugalmasan dolgoznak együtt, s nagyon fontos számukra, hogy élő muzsikát, azaz, hangszerekből s nem számítógépből kicsalogatott hangot szólaltassanak meg. Leg­inkább itthon, Székelyföldön, Erdélyben koncerteznek, ezt tekintik feladatuknak, és ezt komolyan gondolják. Két lemezükről, a zenekarról információt kínálnak az Evilági.hu honlapon, ott dalaikba is bele lehet hallgatni.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2013-01-28: Kultúrkert - Demeter Virág Katalin:

Huszonöt éves a Mohos Fotóklub

Sajátos kifejezésmód, egyéni vizuális eszközök s a fotográfia iránti érdeklődés – sommásan ez jellemzi az 1987-ben alakult Mohos fotóklubot, mely az elmúlt negyedszázad alatt szűk baráti társaságból alkotásra ösztönző közösséggé fejlődött. A mára „deres-Mohossá” alakuló tömörülést a klubvezető Hlavathy Károly fotóművész alkotócsoportként határozza meg, melynek célja mindig az volt, hogy összegyűjtse a fényképezni szerető embereket.
 
2013-01-29: Nyílttér - Iochom István:

Összefogásról és mindennapi gondjainkról (Bereckben járt a Háromszék)

Málnás után január 23-án Gábor Áron szülőfalujában tartotta idei második találkozóját a Háromszék. A berecki Művelődési Központ kistermében mintegy harmincan gyűltek össze, számos diák vett részt a családias hangulatú találkozón. Mindenkit Székelyföld-térképpel ajándékoztunk meg. Akárcsak a korábbi rendezvényeken, ezúttal is elsősorban berecki olvasóink véleményeire, és miért ne, kritikáira voltunk kíváncsiak.