Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Háromszék Illyefalván és Gelencén

2013. február 12., kedd, Közélet

Ma este hét órától az illyefalvi községháza tanácster­mé­ben, szerda este hat órától pedig a gelencei Bodor György Művelődési Otthon kistermében lapunk munkatársai találkoznak az olvasókkal.

A könyv­bemutatóval egybekötött találkozón jelen lesz Farcádi Botond, Fekete Réka, Ferencz Csaba, Kádár Gyula, Kisgyörgy Zoltán, Kuti János. Kádár Gyula történész bemutatja legújabb, Múltunk kötelez című kötetét, amely a helyszínen megvásárolható. A találkozó mottója: Összetartozunk. A résztvevőket lapunk Szé­kelyföld-térképpel ajándé­koz­za meg. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2013-02-12: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Illyefalvi apró győzelmek

A sepsiszéki Alvég – Illyefalva, Sepsiszentkirály és Aldoboly térsége – patinás őstörténetével, épített örökségével, nemkülönben szellemi és kultúrtörténeti hagyatékával, sok szempontból figyelemre méltó, hasznos gazdasági és oktatási programjaival hívja fel magára a figyelmet. Fodor Imre polgármester év eleji beszélgetésünk során utalt arra, a vidékfejlesztési program ré­vén van remény, hogy járhatóak legyenek az utak, utcák, megújuljanak Aldo­boly és Sepsiszentkirály kultúrházai, vendégforgalmi látnivalóvá varázsolják a szentkirályi kőhidat, beindíthatják a gyerekek számára megpályázott délutáni programot.
2013-02-12: Közélet - :

Levetetik a székely zászlókat (A háború folytatódik)

Csak nem csitul a Székelyföldön dúló zászlóháború: Adrian Jean Andrei, Hargita megye prefektusa tegnap hivatalos átiratban szólította fel a megye polgármestereit, hogy távolítsák el településükön a közintézményekről a székely zászlót – mindezt annak hatására, hogy egy vasárnap késő esti hírtelevíziós műsorban mind a védelmi, mind a belügyminiszter kijelentette, törvénytelen a székely zászló kitűzése a közintézményekre.