Hideg és meleg Uzonnak

2013. február 13., szerda, Közélet

Megfenyegették Uzon köz­ség polgármesterét: Rá­duly István hivatali elektronikusposta-címére kapott üzenetet a dracmititel@gmail.com cím­ről, melyben az áll: függetlenül attól, hogy mit akar mondani, áthágja Románia alkotmányának rendelkezéseit.

A levélíró szívére tett kézzel ígéri, hogy feljelentést tesz a bukaresti belügyminisztériumban és az igazságügyi tárcánál, mert a polgármester nem tartja be az alkotmány összes cikkelyét, s felteszi a kérdést: elfelejtette, hogy köztisztséget visel Ro­mániában? Ráduly István levelet kapott Uzon egyik magyarországi testvértelepülésétől is. Szilágyi Meny­hért polgármester arról értesíti, hogy Csorvás város önkormányzata szolidaritását fejezi ki azzal a „méltatlan helyzettel szemben”, melyben testvértelepülését, polgármesterét, vezető testületét, lakosságát részesítette a hatóság a székely zászló kitűzése, vállalása miatt. „Ez a szimbólum egy nemzetközösség összetartozását hirdeti, és meggyőződésünk szerint a magyar nemzet minden tagját erősíti” – zárul a nyilatkozat.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1208
szavazógép
2013-02-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Adótérítésért pályázhatnak

Kamattámogatás, kiállításokon való részvétel, bababarát környezet kialakítása, honlapkészítés, ISO minősítés megszerzése – a tervek szerint többek között ezek megvalósítására pályázhatnak a közeljövőben a sepsiszentgyörgyi vállalkozások.
2013-02-13: Közélet - Fekete Réka:

Diákszínpadból színházműhely (Húszéves az Osonó)

Egész éven át tartó rendezvénysorozattal ünnepel a húszéves sepsiszentgyörgyi Osonó, amely  Salamon András magyar szakos tanár kezdeményezésére diákszínjátszó körként indult 1993-ban a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, majd 1998-tól, Fazakas Misi színművész irányítása alatt, a később bekapcsolódott Muha Oszkár oktató és segédrendező segítségével fejlődött színházmű­hellyé. Márciusban Hobó, októberben Závada Péter lesz az Osonó vendége, a kettő között pedig meghívott vendégelőadásokkal, fotópályázattal, társulatok közötti rendhagyó vetélkedővel teszik színessé a jubileumi kultúrfolyamot.