Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszéki diákok sikerei

2013. március 5., kedd, Közélet

A Református Iskolák Versenye és Találkozója elnevezésű, hét végi, Nyíregyházán tartott Kárpát-medencei megmérettetésen Háromszéket a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola református tagozatának huszonöt diákja képviselte, a négyszáz résztvevő közül hárman díjat, ketten különdíjat érdemeltek ki a rangos vetélkedőn.

A Bölcskei Gusztáv püspök igehirdetésével, a helyi lelkipásztor köszöntésével kezdődött vetélkedőn vers, próza, népdal, rajz és néptánc kategóriában versenyeztek a résztvevők, a háromszékiek több műfajban is jeleskedtek. Kopacz Boróka II. díjas a népdal kategóriában, Demeter Gergő versmondással, Szép Szilamér és Tusa Adorján szóló néptánccal érdemelte ki a harmadik helyezést, Kozma Boglárka, Karácsony Adrienn és Havatői Kristóf különdíjat kapott. A Gyulán tartott Implom József Helyesírási Versenyen is derekasan helytálltak a háromszéki diákok, a négy sepsiszentgyörgyi döntősből Rosu Kriszta, a Székely Mikó Kollégium XI. osztályos tanulója  III. díjjal tért haza, de Kopacz Hanna mikós tanuló, Csinta Áron és Kelemen Fruzsina mikeses diákok is 80 százalék fölött teljesítettek. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 597
szavazógép
2013-03-05: Közélet - :

Húsvétváró tárlat

Többféle hímzéssel készült terítők, falvédők, horgolt, kötött, nemezelt, gyöngyfűzött használati és dísztárgyak, ruhák, szőttesek fogadják a látogatót a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia hittantermében, ahol tegnap kilencedik kiállítását nyitotta meg a hat éve létrejött Szorgos kezek kézimunkakör.
2013-03-05: Közélet - :

Eljárás az adósok ellen

Huszonöt iratcsomót állítottak össze a vízdíjak befizetését elmulasztó fogyasztók esetében azok a sepsiszentgyörgyi lakótársulások, ahol a jelentős hátralék miatt a szolgáltatás felfüggesztését helyezte kilátásba a megyei vízszolgáltató, négy esetben pedig végrehajtás indult.