Húsvéti népművészeti kiállítás és vásár

2013. március 23., szombat, Közélet

A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egye­sület tizenhat tagja tizenegyedik alkalommal szervezte meg az immár hagyományos húsvéti kiállítást és vásárt Kézdi­vásárhelyen, melynek megnyitójára tegnap délután a Vigadó emeleti kistermében került sor.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A legnépesebb kiállítók a fafaragók, a többi népi mesterséget egy-két népművész képviseli. A tárlatot Józsa Irén magyartanár méltatta, László Károly keramikus, az egyesület elnöke pedig elmondta: a kiállítás ma és holnap 10 és 14, hétfőn és kedden pedig 10 és 17 óra között látogatható. A megnyitón közreműködtek a Bod Péter Tanítóképző énekesei, Szalló Erzsébet és Máthé Sándor, valamint versmondói, Dobál Ágnes és Hanzel Abigél. A tárlatmegnyitón az esztelneki Nagy Mózes-iskola népi tánccsportja is fellépett. (iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2013-03-23: Közélet - :

Hét országban az Osonó

Ma zárul a STAR Színházi Fesztivál a Bologna melletti Reggio Emiliában, amelynek díszmeghívottjaként a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásával vett részt.
2013-03-25: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Húsvéti készülődés
Csernátonban a Haszmann Pál Mú­zeumban mától péntekig húsvéti múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak. A tojásíró-tanfolyamon lehet ismerkedni a hagyományos minta­kinccsel, illetve gyakorolni azt.