Zarándokélmények

2013. március 25., hétfő, Közélet

Időutazásra is alkalmasak Henning Jánosnak a Tamási Áron Színház büféjében kiállított fotói, melyek az olaszországi Szent Ferenc-zarándokút élményeibe engednek bepillantani.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A szombat délutáni tárlatmegnyitó pedig óhatatlanul is izgalmas beszélgetéssé alakult, amelyen a fotóművész és társa a tavalyi zarándoklaton, Csáki Árpád történész vallott arról, mit is jelent számukra a zarándoklat, milyen külső és belső út bejárására nyílik alkalom, miben változtatja meg a hasonló tapasztalat az embert, miért oly ellenállhatatlan a vonzás, miután egyszer már részt vett hasonló „kalandban”. Az pedig afféle históriai adalék, amit Csáki Árpád jelzett: éppen a kiállításmegnyitó napján volt a 120. évfordulója annak, hogy Gödri Ferenc akkori sepsiszentgyörgyi polgármester Torinóban átadta a díszpolgári oklevelet Kossuth Lajosnak. (farcádi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2013-03-25: Közélet - Farcádi Botond:

Hangoskönyv, ha olvasni nincs időnk (Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális fővárosa)

A hangoskönyv nem pótolhatja a valódi kiadványt, mert az olvasás élményé­hez hozzátartozik a könyv szaga is, de ar­ra mindenképpen jó, hogy akik időhiányra hivatkozva nem olvasnak, közelebb kerüljenek egy-egy irodal­mi alkotáshoz – derült ki a sepsiszentgyör­gyi Tein teaházban lezajlott péntek esti beszélgetésen, amelyen B. Szabó Zsolt új­ság­író és Szabó Róbert Csaba író bemu­tatta az első erdélyi hangoskönyv-antológiát.
2013-03-25: Közélet - :

Határtalan eszköztár

Aki csak felét látta annak a huszonhat produkciónak, amit a sepsiszentgyörgyi M Stúdió mozgásszínház mutatott be az alakulása óta eltelt hét év alatt, az is rácsodálkozhatott: határtalan az az eszköztár, melyet ez a társulat használ ahhoz, hogy kifejezze művészi hitvallását.