Felénél tart a beiratkozás

2013. április 16., kedd, Közélet

Az előkészítő osztályokba várt gyermekek felét, mintegy 2300 hatévesből 1179-et már beírattak a szülők valamelyik iskolába; 60 kérvényt számítógépen küldtek be – jelentette be Rădiţa Palela megyei főtanfelügyelő-helyettes.

A beiratkozási időszak április 22-ig, hétfő estig tart, és még a sepsiszentgyörgyi iskolákban is maradtak helyek, a végleges osztálynévsorokat pedig leghamarabb május végén függesztik ki; az óvodai beiratkozások csak júniusban kezdődnek. A nulladik tanévbe járókat külön erre a célra kiképzett pedagógusok oktatják majd, megyénkben 160 tanítónő vesz részt a minisztérium felkészítő tanfolyamain.      (demeter)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1502
szavazógép
2013-04-16: Közélet - :

Fekete hétvége

Több súlyos baleset történt hétvégén a megye útjain. A legsúlyosabb, halálos kimenetelű vasárnap hajnalban a 122-es megyei úton, Bibarc­falva területén: egy 26 éves ba­róti lakos túl nagy sebességgel haladt kocsijával Nagy­bacon felől Barót irányába, egy kanyarban a kocsi megcsúszott, áttért a másik sávra, és oldalával az út bal oldalán, a parkolóban levő reklámtáblának vágódott, ami ki is dőlt.
2013-04-16: Közélet - :

Meglepetés az Osonónak

A márciusi Ezüstcsengő-nagydíj után, amit a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely az olaszországi Castelnovo ne’ Montiban tartott nemzetközi színházi fesztiválon nyert, a társulat újabb jutalomban részesült.