AutósportA Sonic Motorsport nem hibernál

2008. január 7., hétfő, Sport

Alig egyéves múltra tekint vissza a Sepsiszentgyörgyi Sonic Motorsport. Tavalyi mérlege, az egy arany- (Marcus Andreoiu, H-10-es kategória), egy ezüst- (Szabó Csongor, kezdők kategória), két bronzérem (Szabó Csongor, H-11-es kategória és Mihály Zsolt, ralikrossz) több, mint jó, egyenesen reményt keltő a még jobbra. E remény jegyében látogattam a Sonic Motorsporthoz.

Nem karba tett kézzel fogadtak, éppen Szabó Csongor Opel Astráján dolgoztak, ha jól láttam, egy új motor beszerelésén szorgoskodtak. Egy kicsivel odébb megpillantottam Kolcza Zsigmond ,,csoda-Trabantját", csendesen pihent, s békésen tűrte simogatásomat.

— ,,Ő" az egyke, a kedvencünk — mondta Szabó Csongor —, s úgy gondoltuk, az új versenyidényre megsokszorozzuk teljesítőképességét egy szupererős motorral.

— Egyéb újdonság?

— Bővül a versenyzőgárdánk — így Csongor. — A tavasszal a Sonic színeiben fog versenyezni Balázs Árpád, méghozzá a hegyi gyorsulásin a kezdő kategóriában, és minden bizonnyal (99,99 százalék) hozzánk jön a Râmnicu Vâlcea-i Marius Băltăţeanu, aki ralin és hegyi gyorsulásin versenyez. A teljes csapatunk tehát: Marcus Andreoiu (hegyi gyorsulás, a ralin pedig Szabó Csongor navigátora lesz), Szabó Csongor (rali, hegyi gyorsulási és Bucharest City Challenge, 2008), Kolcza Zsigmond (hegyi gyorsulás), Mihály Zsolt (ralikrossz).

— Mit kell tudni a Bucharest City Challenge, 2008-ról, más néven Logan Kupáról?

— Minden résztvevőnek kötelezően egy 1,6 MPI Logan kocsit kell használnia. A technikai háttér tehát abszolút nyílt versenyt ígér, döntő lesz a pilóták felkészültsége, tudása, bátorsága.

— Térjünk vissza a Sonic Motorsport gépparkjához.

És már sorolja is Kónya Balázs, Csongor és Marcus menedzsere: Renault Clio (Balázs Árpád), Opel Astra (Marius Băltăţeanu), Opel Corsa (Marcus Andreoiu), VW Golf (Mihály Zsolt), Szuper Trabant (Kolcza Zsigmond).

— Hol van a Logan, hiszen Csongor tervében szerepel a Logan Kupa?

— Ez így igaz — mondja Csongor —, de a részvételem feltételes. Ha összejön rá a pénz, hogy tudjak egyet a versenyre bérelni, akkor indulok, s ha nem, akkor részt veszek a rali soron lévő futamán.

— Az idei versenynaptárról lehet már valamit tudni?

— Egyelőre a rali versenynaptárára tett javaslatot ismerjük. A rajt március 7—8-án Brassóban lesz, a további futamok: április 11—12. (Resicabánya), május 9—10 (Vajdahunyad), június 21—21. (Kolozsvár) — ezek mind aszfalton, a továbbiak pedig makadámúton kerülnek sorra: július 18—19. (Nagyszeben), augusztus 22—23. (Brassó), szeptember 19—20. (Kolozsvár) és október 17—18. (Jászvásár). A hegyi gyorsulási versenynaptárára még nem készült el a javaslat sem.

— Az idei cél?

— Mindenképpen túlszárnyalni a tavalyi mérleget — így Szabó Csongor. — Február végén — veszi át a szót Kónya Balázs — egy gála keretében bemutatjuk a csapatot és teljes gépparkját. S ha már szóhoz jutottam, szeretném, ha összejönne Csonginak a pénz a Loganra, és nem csak neki, hanem másoknak is, hogy egy csapat képviselhesse városunkat a Logan Kupán.

Jó tudni, hogy kemény télben sem hibernál a fiatal egyesület, gépparkjának felerősítésén dolgozik, terveket sző, gondol a sportág, az egyesület népszerűsítésére. És nem feledkezik meg arról sem, hogy köszönetet mondjon a támogatóknak: a Szabóék Kft.-nek, a Ferolinak, az Autó Centernek és az önkormányzatnak. Sok sikert, Sonic Motorsport!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2008-01-07: Sport - Áros Károly:

Maradt minden a régi (Periszkóp)

A hét végi sportműsor közlése céljából pillantottam be a megyei sportigazgatóság honlapjába — dsjcovasna.nd.ro —, a 2008-as sportnaptárt kerestem. Nem találtam.
2008-01-07: Sport - Áros Károly:

Sportnaptár (Magyarok az újkori olimpiai játékokon)

Január 7. Harminchat évvel ezelőtt született Demeter István birkózó Szászrégenben, az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes, junior Európa-bajnoki bronzérmes (1992), Európa-bajnoki hatodik (1996) és olimpia bajnoki kilencedik (1996) helyezett birkózó.