Mi, hol, mikor

2008. január 8., kedd, Mi, hol, mikor?
Színház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata ma 17 órától a Kós Károly-bérleteseknek játssza a nagyteremben Friedrich Dürrenmatt A csendestárs című előadását Zakariás Zalán rendezésében.

Váta Loránd Micsinyál maga rossz? című sanzonestje holnap 19 órától látható a kamarateremben. Jegyek a színház pénztárában kaphatók ma és holnap 11―15 óráig, valamint másfél órával az előadás kezdete előtt. További információért forduljon a Tamási Áron Színház közönségszervező irodájához, telefon: 312 104, 0745 589 214 és 0728 083 336. Színházjegyét a közönségszervezőktől telefonon is megrendelheti.

Szakképesítés

Január folyamán a munkaerő-foglalkoztatási hivatal ingyenes szakképesítő tanfolyamot szervez nyilvántartott munkanélkülieknek a következő szakmákban: Sepsiszentgyörgy környékieknek ács, gipszkartonszerelő, vasbeton-szerelő, kőműves, szobafestő-gipszelő-tapétázó-mázoló; Kézdivásárhely környékieknek ács, gipszkartonszerelő, kőműves, hegesztő; Barót, valamint Bodzaforduló környékieknek kőműves. Iratkozni január 18-ig lehet a megyei hivatal földszinti 5-ös szobájában, valamint a kézdivásárhelyi, baróti, kovásznai és bodzafordulói kirendeltségeken.

Leégett egy családi ház Baróton

Csütörtök délután négy óra körül tűz ütött ki a 45 éves baróti Nagy András Kossuth Lajos út 168. szám alatti portáján, és a családi ház több mint fele, illetve a hozzáépített melléképület leégett. A bútorzat nagy részét sikerült a szomszédoknak és az arra járóknak kimenteniük az udvarra, az anyagi kár azonban így is jelentős. A tűzoltók kicsit későn érkeztek, az oltásban a barótiak mellett bardoci, baconi és sepsiszentgyörgyi tűzoltókocsi is részt vett. Eddigi információink szerint a tűz az egyik kémény mellett keletkezett. Aki teheti, lehetőségei szerint segítse a károsultakat. Adományokat a Baróti Kereskedelmi Banknál Nagy András névre nyitott, RO09RNCB0125008992360005-ös bankszámlára várnak.

Közlekedés

Súlyos baleset. Pénteken éjfél után fél órával a 13E országúton, Réty határában a K. Szilveszter (19) sepsiszentgyörgyi lakos által Kovászna felé vezetett személygépkocsi a vezető tapasztalatlansága és a túl nagy sebesség miatt útszéli fának ütközött. A balesetben a gépkocsi vezetője többszörös csonttörést szenvedett.

Hét végi statisztika. A közlekedésrendészek a hét végén 58 esetben bírságoltak. Bár az év első napjaiban naponta történt súlyos baleset, a gépkocsivezetők nem tanulnak. A csúszós, havas-jeges utak ellenére is rálépnek a gázpedálra. Némelyek nemhogy nem csökkentik az útviszonyok szerint a sebességet, hanem még a törvény szabta határokat is túllépik. Közülük a hét végén tizennyolcat kaptak el a rendőrök. A fent emlitett súlyos baleseten kívül kilenc koccanás is történt, anyagi károkkal. A héten a gépkocsi-nyilvántartó és a forgalmi hatóság szakembereivel együtt az áru- és személyszállítás törvényességét és a gépjárművek műszaki állapotát ellenőrzik.

Lyukadnak az utak. A közlekedésrendészet felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a hőmérséklet-ingadozások következtében a 11-es országúton Uzon és Kökös, a 12-es országúton Sepsiszentgyörgy és Kökös között az aszfaltburkolatban nagy gödrök keletkeztek, amelyek veszélyt jelentenek a biztonságra. A rendőrség felhívta erre a országos útgondnokság figyelmét, mely rövidesen ideiglenes megoldással betömi a lyukakat. A közlekedésrendészet arra figyelmeztet, hogy körültekintően, az útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

(Rendőrségi tájékoztató)

Kézilabda

A 11. forduló eredményei a Szuperligában: Brăila—Kolozsvár 26—25, Galaci Acél—Bukaresti Rapid 37—31, HCM Buzău—Zilahi HC 28—30, Dévai Vár—HCM Roman 24—24, és még egyszer: Sepsiszentgyörgyi MSC—Brassói Rulmentul 22—43. A Nagybányai HCM—Konstancai Tomis mérkőzést elhalasztották, az Oltchim pedig állt. A rangsor állása: 1. Oltchim 20 p., 2. Rulmentul 20 p., 3. Galac 14 p., 4. Brăila 13 p., 5. Tomis 11 p., 6. Kolozsvár 10 p., 7. Nagybánya 10 p., 8. Rapid 8 p., 9. Roman 7 p., 10. Zilah 6 p., 11. Buzău 6 p., 12. Déva 5 p., 13. Sepsiszentgyörgy 0 p. (á)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?







eredmények
szavazatok száma 1205
szavazógép
2008-01-07: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Grúziai elnökválasztás
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelő missziója közölte tegnap, hogy a szombati grúziai elnökválasztás megfelelt a nemzetközi előírásoknak, jóllehet voltak szabálytalanságok is.
2008-01-08: Magazin - x:

Ötvenéves az Atomium

Ötvenéves lesz idén a brüsszeli Heysel-parkban álló Atomium-emlékmű, az 1958-as világkiállítás fő látványossága. Eredetileg csak a kiállítás fél évére szánták, azonban akkora népszerűségre tett szert, hogy a város vezetése a megtartás mellett döntött.