AsztaliteniszA szombathelyiek igazi pillére

2008. január 10., csütörtök, Sport

A napokban hívott fel Becsei Gyula tanár, és lelkesen újságolta, hogy itthon van egykori tanítványa, Kádár Tibor, és kérdésére, hogy nem találkoznék-e az asztaliteniszezővel, igen volt a válaszom.

Tibor 1984. október 1-jén született Sepsiszentgyörgyön, és 2000-ben került a Szombathelyi Asztaliteniszkörhöz. 2002-ben kölcsönadták a Büki TK NB I-es csapatának, ahol öt évet húzott le, és 2007 nyarán visszaigazolt első csapatához, miután a szombathelyiek kiestek az extraligából. Jelenleg a Berzsenyi Dániel Főiskola hallgatója, és az angol—testnevelés tanári szakon tanul. Az elmúlt év nyarán a Büki TK fennállása legnagyobb sikerét érte el, hiszen az asztalitenisz-csapat veretlenül nyerte a magyar NB I-es bajnokságot, az osztályozón pedig kivívta az extraligában való indulás jogát, a remek eredmény elérésében pedig Kádár Tibornak is nagy szerepe volt.

— A nyáron visszaigazoltál a szombathelyi csapathoz. Miért volt szükség a változásra?

— Az elmúlt idényben a Szombathely kiesett az extraligából, és visszahívtak, hogy segítsek a csapaton. Én meg szívesen mentem. Az idei célkitűzésünk az, hogy visszajuttassuk a klubot Magyarország legjobbjai közé.

— Milyen eséllyel vágtok neki ennek a vállalkozásnak?

— El kell mondanom, hogy a bajnokságban azokkal a csapatokkal, amelyekkel játszottam vagy éppen játszom, az elmúlt két évben nem veszítettünk el egyetlenegy meccset sem. Jelen pillanatban nagyon jól haladunk, hiszen a szombathelyi gárda nyolc meccsből nyolcat már megnyert, van egy halasztott mérkőzésünk, és vezetjük a bajnokságot. Az idény végén lesz egy osztályozó, ami egy picit nehezebb lesz, de nagyon reménykedünk.

— Már hét éve, hogy Magyarországon élsz, tanulsz és sportolsz. Milyen a magyar asztalitenisz, össze tudnád-e hasonlítani az ottani és a román pingpongot?

— Sajnos, nem tudom összehasonlítani az ittenivel, mivel nem tudom, hogy milyen a hazai asztalitenisz.

— Nem kecsegtet a gondolat, hogy hazatérj, és itthon játsszál, itthon élj?

— Miután befejezem a főiskolát, kipróbálnám magam edzőként is, de tovább szeretnék játszani is. Olyan országban szeretnék élni, ahol hasznosíthatom angolnyelv-tudásomat, így elsősorban Anglia jöhet szóba. Van egy ismerősöm Londonban, aki egy klubot vezet az angol fővárosban, és lehetnék ott edző. Emellett tovább tudnék játszani is, akárcsak a barátom, aki ugyan a szigeten tréner, de Luxemburgban játszik.

— Milyen kapcsolatban állsz a háromszéki asztalitenisszel?

— Az internet révén napi rendszerességgel követem a háromszéki asztaliteniszezők eredményeit, és amikor itthon vagyok, együtt szoktam edzeni az itteni sportolókkal.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2008-01-10: Sport - x:

Kézilabda: Az ifi III-as leányok kezdenek

Az ifi III-as leányok a legszorgalmasabbak, ők nyitják ugyanis az új esztendő bajnoki küzdelemsorozatát. A bajnokság harmadik versenyszakaszát játsszák Nagyszebenben. Két versenyszakasz után a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub mondhatja el csupán, hogy százszázalékos az eddigi teljesítménye.
2008-01-10: Sport - x:

Fair Play Kupa (Minifoci)

Január 19—20-án a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban Fair Play Kupa néven minifocitornát szervez Bende Lajos és Pál József. A torna nyílt, bármely csapat nevezhet. A nevezési díj 400 lej csapatonként, a nevezési határidő január 16., 20 óra. Nevezni a következő telefonokon lehet: 0740 817 618 (Bende) és 0742 271 525 (Pál Józsi). (á)